1EUR = 4.7792 RON | Bucureşti 4 º

Companii

Profitul Bittnet s-a dublat în prima jumătate a anului, în timp ce afacerile au crescut cu 2%

Profitul Bittnet s-a dublat în prima jumătate a anului comparativ cu acelaşi interval al anului trecut, la 411.000 lei, în timp ce afacerile au crescut cu 2%, la 23,12 milioane de lei. De asemenea, EBITDA s-a dublat față de aceeaşi perioadă a anului trecut, ajungând la 1,4 milioane lei, potrivit bilanţului companiei depus la Bursa de Valori Bucureşti.

03 sep, 2018 | ECONOMICA.net

"Veniturile consolidate Bittnet au atins nivelul de 23,125 milioane lei în prima jumătate a anului 2018, o creștere de 2% comparativ cu aceeasi perioada a anului 2017, luând în considerare rezultatul general, respectiv 34% în cazul eliminării unei situații atipice, unice și irepetabile care a avut loc în prima jumătate a anului 2017 și a reprezentat 35% din cifra de afaceri totală a companiei dendrio pentru perioada respectivă", se arată într-un comunicat al companiei.

Potrivit Bittnet, creșterea a fost determinată de o dezvoltare a celor două linii de afaceri cheie, IT Integration & Cloud, care a înregistrat o creștere a veniturilor de 37%, precum și Training IT, segment în care Bittnet este lider de piață în România, care a crescut cu 8,5%.

"Ratele de creștere pentru ambele linii principale de afaceri confirmă validitatea strategiei pe care am implementat-o cu câțiva ani în urmă. Diferența dintre rata de creștere a diviziilor de Training IT și IT Integration & Cloud, este una naturală, deoarece piața pentru aceasta din urmă este mai mare și include și migrația cloud, un segment care a apărut în urmă cu numai 3-5 ani în România. Este mai ușor să creștem într-un ritm accelerat pe o piață în care cota noastră este sub 1% decât pe o piață unde suntem deja lideri, așa cum se întâmplă în cazul trainingului IT", a declarat Cristian Logofătu, CFO la Bittnet.

În prima jumătate a anului 2018, 25,5% din volumul free-floatului companiei și-a schimbat deținătorii, Bittnet fiind a treia cea mai tranzacționată companie de pe piața AeRO a Bursei de Valori București.

"Alte etape semnificative au inclus depășirea capitalizării bursiere de 50 milioane lei, însemnând o creștere de 52% de la începutul anului, precum și înregistrarea a peste 500 de acționari și peste 200 de obligatari pentru instrumentele BNET", se mai arată în documentul citat.

În ceea ce privește planurile pentru a doua jumătate a anului 2018, compania intenționează să se concentreze pe integrarea companiilor ELIAN Solutions și Equatorial Gaming în structura grupului. În timp ce Equatorial își va păstra pentru moment independența, fiind parte din grup după un model de incentivare a vânzărilor de tip cross-sell, echipa ELIAN  va urma un proces de integrare similar cu cel derulat în cazul GECAD NET. Rezultatele financiare ale ELIAN vor fi consolidate în rezultatele Grupului începând cu S1 2019.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO