Profitul Bittnet s-a triplat anul trecut, iar veniturile au avansat cu 21%

Grupul Bittnet a înregistrat venituri consolidate de 53 milioane de lei, o creștere de aproximativ 21% faţă de rezultatele din 2018. Profitul net a fost de 4,88 milioane lei (5,8 milioane profit brut), o creştere de aproximativ 180% faţă de anul precedent.
Economica.net - lun, 25 feb. 2019, 09:32
Profitul Bittnet s-a triplat anul trecut, iar veniturile au avansat cu 21%

Creșterea veniturilor în 2018 a fost puternic influențată de linia de integrare IT&C, care a crescut cu 10% față de 2017 și de serviciile de cloud care au înregistrat o creștere de 60%. Toate cele patru companii din grup au închis anul pe profit și au înregistrat creșteri atât în ceea ce privește venitul cât și profitul.

În cadrul diviziei de Educație, Bittnet Training a înregistrat venituri în valoare de 25,76 milioane de lei (+18,3% față de 2017) și un profit net de 3,75 milioane lei (+180%), Equatorial Gaming a înregistrat venituri în valoare de 3,2 milioane lei (+400%) și 217.000 de lei în profit net (față de 83.000 de lei pierderi în 2017). În cadrul diviziei de Tehnologie, Dendrio a înregistrat venituri de 27,75 milioane de lei (+27% față de 2017) și un profit net de 1,1 milioane lei (+500%), în timp ce Elian Solutions a înregistrat venituri de 3,98 milioane lei (+10%) și un profit net de 188.000 de lei (+75%).

Rezultatele financiare ale Equatorial și Elian Solutions nu sunt incluse în rezultatele consolidate ale Grupului. Cifrele de mai sus reprezintă performanța per companie, și nu pe linia de business, iar rezultatele Bittnet Training includ unele venituri ale liniei de integrare IT&C care nu au fost încă transferate integral către Dendrio.

„Pe 22 februarie Bittnet sărbătorește 12 ani de la înființarea sa, și am o plăcere deosebită de a comunica aceste rezultate financiare impresionante acționarilor noștri exact în această zi specială. Toate companiile din Bittnet Group au reușit să-și îmbunătățească performanțele, dându-ne încredere în pariul nostru pe o activitate puternică de M&A în 2017 și 2018. Sub noua structură a grupului și cu o echipă de conducere extinsă în 2019, ne propunem o dublare a veniturilor față de rezultatele din anul precedent, și ne așteptăm ca la nivel consolidat să ajungem la 120 milioane de lei anul acesta”, a declarat Mihai Logofătu, CEO Bittnet Group.

În cursul anului 2018, capitalizarea companiei a urmat același trend de corelare cu cifra de afaceri care a fost observat încă de la listarea din 2015, acționarii Bittnet înregistrând o creștere a valorii investiției lor de aproximativ 55%, cu mult peste indicele BET, care a scăzut cu aproape 5% anul trecut. În ceea ce privește lichiditatea, în 2018 Bittnet a fost cea mai tranzacționată companie locală de pe piața AeRO a BVB, înregistrând peste 3.500 de tranzacții cu acțiuni BNET pe parcursul anului, cu un volum total de 4,5 milioane lei, ceea ce reprezintă 35% din free-float.

„2018 a fost cel mai bun an pentru Bittnet nu doar din punctul de vedere al performanței financiare, ci și al activității noastre pe Bursa de Valori București. Suntem încântați să vedem o creștere semnificativă a numărului de tranzacții executate cu acțiuni BNET și considerăm că este un semn bun înainte de inițierea procedurilor de transfer pe Piața Principală a BVB. În termeni de utilizare a rezultatelor, ca și în anii anteriori, vom propune în cadrul Adunării Generale a Acționarilor alocarea profiturilor acumulate din 2018 sub formă de acțiuni gratuite. Rata de alocare propusă va fi de 1:1, ceea ce înseamnă o acțiune gratuită distribuită pentru fiecare acțiune deținută, oferind astfel o răsplată atractivă tuturor acționarilor noștri”, a declarat Cristian Logofătu, CFO Bittnet Group.

Cu ocazia publicării raportului preliminar, grupul Bittnet a anunțat, de asemenea, două schimbări majore și anume promovările celor doi directori seniori, Cristian Herghelegiu, CEO al Dendrio și Dan Berteanu, unul dintre fondatorii Equatorial. Cristian Herghelegiu a preluat funcția de Vicepreședinte a grupului Bittnet responsabil de Tehnologie și supraveghează toată activitatea din cadrul grupului legată de integrarea IT&C, iar Dan Berteanu a preluat funcția de Vicepreședinte pentru Educație a grupului Bittnet și este responsabil pentru implementarea strategiei pentru Bittnet Training, Equatorial și Academia Credis. Schimbările sunt efective începând cu ianuarie 2019.

Te-ar mai putea interesa și
e-Factura: Perioada fără sancţiuni pentru contribuabilii care nu utilizează sistemul, extinsă până la 31 mai
e-Factura: Perioada fără sancţiuni pentru contribuabilii care nu utilizează sistemul, extinsă până la 31 mai
Perioada în care nu se aplică sancţiuni pentru nerespectarea termenului-limită de 5 zile lucrătoare prevăzut pentru transmiterea facturilor în sistemul naţional privind factura electronică......
Rafila, despre eliminarea impozitului pe concediile medicale: Trebuie judecat cu precauţie. Se face o analiză
Rafila, despre eliminarea impozitului pe concediile medicale: Trebuie judecat cu precauţie. Se face o analiză
 Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, joi, referitor la posibilitatea eliminării impozitului pe concediile ...
Primul drum de mare viteză inaugurat în 2024: A fost deschisă circulația pe DEx16 Oradea – A3 VIDEO
Primul drum de mare viteză inaugurat în 2024: A fost deschisă circulația pe DEx16 Oradea – A3 VIDEO
CNAIR a deschis circulația joi, la ora 15:00, pe drumul de mare viteză DEx16 Centura Oradea - A3, a informat Cristian Pistol, ...
Exporturile UE de ciocolată au crescut anul trecut cu 35% faţă de 2013 – date Eurostat
Exporturile UE de ciocolată au crescut anul trecut cu 35% faţă de 2013 – date Eurostat
Statele membre ale Uniunii Europene au exportat anul trecut în ţările din afara blocului comunitar 867.000 de tone de ...