1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 12 º

Companii

Profitul Carlsberg a scăzut cu 6,1% în trimestrul al doilea

Profitul înainte de taxe al grupului danez Carlsberg, al patrulea mare producător de bere la nivel global, a scăzut cu 6,1% în trimestrul al doilea, la 4,47 miliarde de coroane (574 milioane dolari), fiind sub aşteptările analiştilor, de 3,9 miliarde de coroane, transmite Bloomberg.

15 aug, 2012 | Mediafax

Rezultatul, influenţat de condiţiile meteorologice nefavorabile care au afectat vânzările în Europa şi de creşterea cheltuielilor pentru publicitate, a fost calculat înainte de deducerea dobânzilor şi elementelor excepţionale.

"Rezultatele sunt dezamăgitoare, iar Carlsberg poate menţine previziunile anuale neschimbate numai datorită influenţei favorabile a cursului de schimb valutar", a declarat Eddy Hargreaves, analist la Canaccord Genuity în Londra.

Veniturile Carlsberg au urcat în trimestrul al doilea cu 4,5%, la 19,59 miliarde de coroane (3,23 miliarde dolari). Excluzând influenţa cursului valutar, vânzările au avansat cu 2%, după ce grupul a majorat preţurile.

Producătorii de bere au fost afectaţi de precipitaţiile din Europa Occidentală, care au dus la scăderea consumului de bere.

Anheuser-Busch InBev a anunţat în iulie că vânzările grupului sunt afectate de vremea ploioasă, iar SABMiller a avertizat în privinţa volumului redus al vânzărilor în Europa Occidentală, chiar dacă turneul de fotbal Euro 2012 a stimulat vânzările în ţările Europei Centrale şi de Est.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO