Profitul CEZ, afectat de deprecierile de active din România

Acţiunile CEZ AS au înregistrat cel mai semnificativ declin din ultimele şase săptămâni, după ce profitul în trimestrul doi din 2016 s-a situat sub estimările analiştilor, în urma deprecierilor de active din România, iar grupul ceh de utilităţi a revizuit în scădere previziunile pentru acest an, transmite Bloomberg.
Economica.net - mar, 09 aug. 2016, 09:48
Profitul CEZ, afectat de deprecierile de active din România

În perioada aprilie – iunie 2016, profitul net a scăzut la 3,75 miliarde de coroane, de la 7,9 miliarde de coroane în trimestrul doi din 2015, din cauza deprecierilor de active de 900 milioane de coroane din România şi a preţului scăzut al electricităţii, a anunţat marţi compania cehă. Analiştii intervievaţi de Bloomberg se aşteptau la un profit net de 5,5 miliarde de coroane.

Marţi dimineaţă, acţiunile CEZ au scăzut cu 4,9% la Bursa de la Praga, cel mai semnificativ declin din 24 iunie, iar la prânz se înregistra un declin de 2,9%, la 433,70 coroane. În ultimele 12 luni, titlurile CEZ au scăzut cu 25%.

CEZ şi-a revizuit în scădere estimările privind profitul operaţional (EBITDA) din acest an, la 58 de miliarde de coroane, faţă de prognoza anterioară de 60 de miliarde de coroane şi comparativ cu 65,1 miliarde de coroane în 2015.

De asemenea, CEZ şi-a confirmat estimările pentru întregul an 2016 privind realizarea unui profit net de 18 miliarde de coroane, în scădere faţă de profitul net de 27,7 miliarde de coroane în 2015.

CEZ este controlat de statul ceh, care deţine aproximativ 70% din acţiuni. Grupul CEZ este prezent şi pe piaţa românească încă din anul 2005, odată cu preluarea companiei de distribuţie Electrica Oltenia SA.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Top autostrăzi prioritare la construit până în 2030: Sibiu – Pitești, Ploiești – Brașov și Poarta Sălajului – Biharia
Top autostrăzi prioritare la construit până în 2030: Sibiu – Pitești, Ploiești – Brașov și Poarta Sălajului ...
Autostrada Sibiu - Pitești (Transcarpați), cu loturile 2 și 3, a obținut punctaj maxim la prioritizarea proiectelor din ...
Kia Sportage, SUV dezvoltat special pentru Europa
Kia Sportage, SUV dezvoltat special pentru Europa
Kia a creat o variantă dedicată exclusiv pieței europene a modelului Sportage dotată cu sisteme de propulsie hybrid și ...
Măsurile de relaxare propuse prin Hotărârea CNSU: Fără interdicții de circulație noaptea, programul magazinelor se prelungește până la 22.00, acces la mall şi pentru „testaţi”, fără mască în spațiile deschise
Măsurile de relaxare propuse prin Hotărârea CNSU: Fără interdicții de circulație noaptea, programul magazinelor se ...
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a anunțat marți seară că în urma ședinței ...