Profitul Daimler a crescut cu 20% în primul trimestru

Profitul net al Daimler a crecut în primul trimestru cu 20%, la 1,41 miliarde euro, iar grupul german a depăşit estimările analiştilor, datorită livrărilor record de autoturisme Mercedes-Benz, care au compensat cheltuielile legate de lansarea unor modele şi investiţiile în fabrica din Ungaria.
Economica.net - vin, 27 apr. 2012, 11:13
Profitul Daimler a crescut cu 20% în primul trimestru

Compania a înregistrat în perioada corespunzătoare a anului trecut un profit net de 1,18 miliarde euro.

Veniturile Daimler au urcat în intervalul analizat cu 9%, de la 24,7 miliarde euro la 27 miliarde euro, potrivit unui raport transmis vineri de grup.

Profitul înainte de dobânzi şi taxe a crescut cu 4,9%, de la 2,03 miliarde euro la 2,13 miliarde euro, în timp ce media estimărilor analiştilor indica scăderea câştigului operaţional la 1,94 miliarde euro, transmite Bloomberg.

Livrările Mercedes-Benz Cars au avansat în primul trimestru cu 9%, la circa 338.000 unităţi, însă profitul operaţional al diviziei a coborât cu 2,8%, la 1,25 miliarde euro, din cauza costurilor legate de noua fabrică din Ungaria şi de lansarea unor modele.

Acţiunile Daimler au scăzut vineri la Frankfurt cu până la 3,4%, dar sunt în creştere cu 24% de la începutul anului, capitalizarea grupului urcând la 44,7 miliarde euro.

Mercedez-Benz Cars vrea să-şi crească marja de profit operaţional la cel puţin 10% din vânzări pentru anul viitor, de la 9% în 2011. Randamentul din primul trimestru a scăzut la 8,4%, faţă de 9,3% în periaoda similară a anului trecut, însă directorul general al Daimler, Dieter Zetsche, care conduce direct şi Mercedez-Benz Cars, a declarat de mai multe ori că anul 2012 este unul de tranziţie, menit să faciliteze atingerea ţintelor în 2013.

Până în 2020, Daimler vrea să revină în vârful topului construcotrilor de automobile premium, obiectiv similar cu cel al Audi, divizie Volkswagen. BMW a depăşit Daimler după vânzări în 2005 şi este de atunci liderul pieţei.

Mercedes-Benz investeşte pentru dezvoltarea şi lansarea a 10 modele complet noi până în 2015, pentru a revigora marca, pregătind inclusiv compactei Clasa A într-un automobil mai sport.

Daimler a deschis la sfârşitul lunii martie la Kecskemet, în Ungaria, o fabrică Mercedes-Benz unde produce modelul Clasa B. Angajaţii unităţii, prima fabrică nouă construită de Daimler în ultimii 15 ani, câştigă de cinci ori mai puţin decât salariaţii grupului de la fabrica Rastatt, Germania, care asamblează de asemenea Clasa B.

Te-ar mai putea interesa și
Cod fiscal schimbat: Guvernul prelungeşte până la 30 septembrie termenul-limită până la care oamenii vor plăti impozitul „special ” pe clădiri rezidenţiale de mare valoare
Cod fiscal schimbat: Guvernul prelungeşte până la 30 septembrie termenul-limită până la care oamenii vor plăti impozitul ...
Persoana care are o clădire rezidenţială a cărei valoare impozabilă depăşeşte 2,5 milioane de lei va trebui să plătească impozitul pe acest bun la bugetul de stat până la data de 30......
Pierderile Electrolux s-au triplat în primul trimestru, dar sunt mai mici decât estimau analiştii
Pierderile Electrolux s-au triplat în primul trimestru, dar sunt mai mici decât estimau analiştii
Producătorul suedez de electrocasnice Electrolux a raportat vineri pierderi operaţionale semnificativ mai mari pentru primul ...
România are cel mai mare deficit comercial de pe urma comerţului extra-UE cu medicamente şi produse farmaceutice
România are cel mai mare deficit comercial de pe urma comerţului extra-UE cu medicamente şi produse farmaceutice
Exporturile UE de produse medicale şi farmaceutice în ţările din afara blocului comunitar au scăzut cu 3,5% în 2023, ...
Generarea de idei a devenit mai simplă
Generarea de idei a devenit mai simplă
Una dintre principalele dificultăți întâmpinate în munca de la distanță sau în regim hibrid este găsirea unor metode ...