Profitul Daimler a crescut în T3 cu 31%, datorită vânzărilor record de SUV-uri Mercedes-Benz

Profitul operaţional al grupului german Daimler a crescut cu 31% în trimestrul trei din 2015, datorită vânzărilor record de SUV-uri Mercedes-Benz, transmit Bloomberg, MarketWatch şi Reuters.
Economica.net - joi, 22 oct. 2015, 08:48
Profitul Daimler a crescut în T3 cu 31%, datorită vânzărilor record de SUV-uri Mercedes-Benz

Profitul înainte de taxe, dobânzi (EBIT) a urcat la 3,66 miliarde de euro (4,15 miliarde de dolari) în perioada iulie – septembrie 2015, în timp ce analiştii se aşteptau la 3,39 miliarde de euro. Vânzările au crescut cu 13%, la 37,3 miliarde de euro, scrie Agerpres.

Mercedes, divizia de lux a Daimler, a lansat noi modele, iar livrările în septembrie au urcat cu 16%, în principal datorită SUV-urilor, inclusiv noul GLC, GLE coupe şi modelul compact GLA.

În trimestrul trei din 2015, vânzările Mercedes-Benz Cars au urcat cu 18%, la nivelul record de 508.400 vehicule, datorită majorării cererii în Europa Occidentală, SUA şi China.

‘Ei sunt într-adevăr pe o traiectorie ascendentă. Şi în următorii ani divizia auto va continua să aibă performanţe solide, odată cu începerea livrărilor noilor modele E-Class’, a apreciat analistul Juergen Pieper, de la Bankhaus Metzler.

Profitul net a scăzut la 2,39 miliarde de euro (2,70 miliarde de dolari) în trimestrul trei din 2015, de la 2,74 miliarde de euro în perioada similară din 2014, când Daimler a obţinut un câştig extraordinar de 1,01 miliarde de euro în urma vânzării unei participaţii în societatea mixtă deţinută împreună cu Rolls-Royce Holdings PLC.

China a făcut diferenţa pentru Mercedes, care concurează cu brandurile BMW şi Audi pentru titlul de cel mai mare mare producător de automobile de lux din lume. Livrările Mercedes în China, cea mai mare piaţă auto din lume, au urcat cu 31% în perioada ianuarie – septembrie, în timp ce BMW a raportat o expansiune de 2%, iar livrările Audi au fost apropiate de cele înregistrate în perioada similară din 2014.

Daimler a anunţat că are aşteptări moderate privind evoluţia pieţei auto globale din cauza încetinirii din China. Majorarea vânzărilor în America de Nord şi Europe vor ajuta compania să înregistreze vânzări similare cu cele din 2014. Vânzările de automobile în China au urcat cu 3,3% în septembrie, după şase luni de declin.

Daimler a confirmat că se aşteaptă la o creştere semnificativă a veniturilor şi a profitului în acest an, pe fondul lansării de noi modele.

Conform estimărilor IHS Automotive, BMW şi-ar putea păstra anul acesta titlul de cel mai mare producător de automobile de lux din lume, cu 1,9 milioane de vehicule vândute, faţă de Mercedes, cu 1,8 milioane de unităţi.

Recent, Daimler a anunţat un program de eficientizare, care va avea ca obiectiv reduceri de costuri de peste două miliarde de euro. Compania va lansa în 2015 patru SUV-uri noi sau modernizate şi, de asemenea, are de gând ca anul viitor să înceapă să comercializeze un SUV compact denumit GLC.

În 2013, Daimler a inaugurat oficial la Sebeş, în România, unitatea de producţie pentru montaj cutii de viteză automate pentru autoturismele de lux Mercedes-Benz.

Te-ar mai putea interesa și
Trenurile din Elveția ajung la timp datorită unui sistem dezvoltat de IT-iștii români. ”Are un grad de automatizare mare, uneori dispecerul stă la masă și se plictisește”
Trenurile din Elveția ajung la timp datorită unui sistem dezvoltat de IT-iștii români. ”Are un grad de automatizare ...
Punctualitatea celor 1.000 de trenuri care circula zilnic în Elveția este bine cunoscută, dar puțini știu că acest lucru este posibil datorită unei soluții de management al traficului......
ROBOR la 3 luni ar putea urca până la 7%. Cu o întârziere de 5-6 luni, IRCC va urma acelaşi traseu. Într-o lună dolarul va ajunge la acelaşi preţ cu euro
ROBOR la 3 luni ar putea urca până la 7%. Cu o întârziere de 5-6 luni, IRCC va urma acelaşi traseu. Într-o lună dolarul ...
Ultimele prognoze anunţate de BNR asupra inflaţiei schimbă şi viziunea economiştilor şefi asupra dobâzii cheie şi ...
Boom-ul LNG nu va putea suplini pe termen scurt gazele rusești consumate de Europa. Va urma o iarnă dificilă pentru bătrânul continent
Boom-ul LNG nu va putea suplini pe termen scurt gazele rusești consumate de Europa. Va urma o iarnă dificilă pentru bătrânul ...
Din ce în ce mai multe gaze naturale lichefiate (LNG) ajung în Europa, iar potențiala reducere a livrărilor de gaze rusești ...
Stoltenberg: Ucraina „poate să câștige” războiul împotriva Rusiei
Stoltenberg: Ucraina „poate să câștige” războiul împotriva Rusiei
Ucraina "poate să câştige" războiul împotriva Rusiei, care "nu se derulează" aşa cum a prevăzut Moscova, a estimat ...