Profitul Daimler a scăzut cu 21% din cauza „mediului foarte dificil” cu care se confruntă industria auto

Producătorul auto german Daimler AG a avertizat asupra "mediului foarte dificil" cu care se confruntă industria auto, după ce a raportat un declin semnificativ al profitului trimestrial, transmit Financial Times şi Deutsche Welle.
Economica.net - joi, 25 oct. 2018, 17:19
Profitul Daimler a scăzut cu 21% din cauza

Costurile întârzierii vânzării unor vehicule diesel, combinate cu livrări mai scăzute, au afectat câştigurile proprietarului mărcii de lux Mercedes-Benz.

În trimestrul trei din 2018, vânzările de vehicule au scăzut cu 4%, la 795.000 de unităţi, în timp ce veniturile au înregistrat un declin de 1%, la 40,2 miliarde de euro, comparativ cu 40,7 miliarde de euro în perioada similară din 2017. La divizia Mercedes-Benz, livrările pe plan global au scăzut în perioada iulie-septembrie 2018 cu 6%, la 560.000 de vehicule.

La divizia Mercedes-Benz Cars, profitul a scăzut de la 2,1 miliarde de euro la 1,40 miliarde de euro, „din cauza întârzierii unor proceduri de certificare”.

În trimestrul trei din 2018, profitul net a înregistrat un declin de 21%, la 1,76 miliarde de euro, comparativ cu 2,24 miliarde de euro în perioada similară din 2017.

Daimler se aşteaptă în acest an la o scădere cu 10% a profitului înainte de taxe şi dobânzi (EBIT), după ce anul trecut a raportat un câştig de 14,3 miliarde de euro.
Declinul vine pe fondul măsurilor luate în diferite regiuni, care afectează vânzările de maşini diesel, a tensiunilor comerciale şi a cererii mai scăzute pentru furgonete şi autobuze, a informat producătorul auto german.

În februarie, un tribunal german a decis că oraşele din Germania pot interzice circulaţia celor mai poluante automobile diesel pe străzile lor. Teama că aceste interdicţii vor fi puse în aplicare a dus la scăderea semnificativă a vânzărilor de autoturisme diesel pe cea mai mare piaţă auto din Europa.

Marja de profit la divizia Mercedes a scăzut la 6,3% în trimestrul trei din 2018, de la 9% în perioada similară din 2017.

Acţiunile Daimler AG au urcat joi cu 1,3%, la 50,65 euro, la Bursa de la Frankfurt.

În România, Daimler are două unităţi de producţie, la Cugir şi Sebeş.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul va adopta o hotărâre privind acordarea ajutoarelor de urgenţă în cazul inundaţiilor
Guvernul va adopta o hotărâre privind acordarea ajutoarelor de urgenţă în cazul inundaţiilor
Premierul Florin Cîţu a anunţat astăzi că săptămâna viitoare Guvernul va adopta o hotărâre referitoare la acordarea ajutoarelor de urgenţă în cazul inundaţiilor....
Preşedintele Consiliului Fiscal: Cripto nu sunt monede, ci active financiare speculative
Preşedintele Consiliului Fiscal: Cripto nu sunt monede, ci active financiare speculative
Preşedintele Consiliului Fiscal, Daniel Dăianu, consideră că așa-numitele „Cripto” nu sunt monede, ci active financiare ...
Premierul Florin Cîţu trimite prefecții pe teren
Premierul Florin Cîţu trimite prefecții pe teren
Premierul Florin Cîţu le-a cerut astăzi prefecţilor să meargă pe teren în zonele afectate de inundaţii. Totodată ...
Piața mondială a luxului va ajunge în acest an la peste 250 mld. euro
Piața mondială a luxului va ajunge în acest an la peste 250 mld. euro
Compania de consultanță Bain & Company a dat publicității un studiu din care rezultă că piața mondială a luxului ...