Profitul Daimler în trimestrul doi depășește cu peste un miliard de euro estimările

Grupul german Daimler AG a anunţat joi rezultatele preliminare pentru trimestrul doi din 2021, cu un profit ajustat înainte de taxe şi dobânzi (EBIT) de 5,42 de miliarde de euro, depăşind previziunile analiştilor, de 4,29 de miliarde de euro, transmit DPA şi Reuters, citate de Agerpres.
AGERPRES - joi, 15 iul. 2021, 21:35
Profitul Daimler în trimestrul doi depășește cu peste un miliard de euro estimările

Rezultatele diviziei Mercedes-Benz Car and Van au fost ajutate de majorarea preţului şi a disciplinei costurilor, ceea ce a atenuat deficitul global de semiconductori, care afectează industria auto. La această divizie, profitul ajustat înainte de taxe şi dobânzi s-a situat la 3,60 de miliarde de euro, în timp ce analiştii se aşteptau la 3,10 miliarde de euro.

La divizia de camioane şi autobuze, profitul ajustat înainte de taxe şi dobânzi a fost de 831 de milioane de euro, de asemenea peste previziunile analiştilor, de 680 de milioane de euro.

„Vânzările Daimler Trucks & Buses au crescut în aproape toate regiunile, datorită îmbunătăţirii condiţiilor de pe piaţă, care au dus la o profitabilitate mai ridicată în trimestrul doi din 2021”, se arată în comunicatul grupului german.

Divizia de camioane şi autobuze a Daimler vrea să-şi scadă costurile şi cheltuielile de capital cu 15%, până în 2025, şi să-şi majoreze marjele de profit în toate regiunile, în funcţie de condiţiile de pe piaţă.

În perioada aprilie-iunie 2021, vânzările globale de maşini Mercedes-Benz au urcat cu 27% faţă de trimestrul doi din 2020, la 581.201 unităţi.

În februarie, Daimler a anunţat că urmează să îşi schimbe denumirea în Mercedes-Benz şi să listeze separat divizia de camioane până la finele anului. Această separare este cea mai importantă restructurare decisă de Ola Kallenius de la numirea sa în funcţia de director general al grupului german Daimler AG, în urmă cu aproape doi ani. În plus, separarea de divizia de camioane îi va mulţimi şi pe investitori, care cer de mult timp conducerii Daimler să analizeze o listare a diviziei de camioane, care este unul dintre cei mai mari producători mondiali de vehicule comerciale.

Planul este menit să sporească apetitul investitorilor Daimler, în condiţiile în care grupul german se concentrează pe vehiculele electrice, brandul Mercedes-Benz concurând cu Tesla Inc, Porsche, BMW şi altele.

Frank Billerm, analist la LBBW, a declarat pentru Automobilwoche că în martie 2022 Daimler Truck ar putea fi inclus în indicele DAX al principalelor companii germane listate la Bursa de la Frankfurt.

Pe piaţa camioanelor, Daimler concurează cu rivalii tradiţionali AB Volvo (Suedia), Traton, divizie a Volkswagen AG, şi Paccar Inc.

Conform planificatei scindări, o participaţie majoritară la Daimler Truck va fi distribuită acţionarilor Daimler AG.

Listarea diviziei de camioane la Bursa de la Frankfurt este programată să aibă loc până la finalul acestui an. La momentul oportun, Daimler îşi va schimba denumirea în Mercedes-Benz, a informat recent grupul german.

Daimler deţine divizia de lux Mercedes-Benz şi brandul Smart.

În România, Daimler are două unităţi de producţie, la Cugir şi Sebeş.

Te-ar mai putea interesa și
Divizia de regenerabile a celui mai bogat ucrainean vrea de nouă ori mai multe capacități în România, după primele două proiecte finalizate deja la noi. Interviu cu John Stuart, CEO DRI
Divizia de regenerabile a celui mai bogat ucrainean vrea de nouă ori mai multe capacități în România, după primele ...
John Stuart este CEO al  DTEK Renewables International (DRI), divizia de regenerabile a conglomeratic energetic ucrainean DTEK, controlat de Rinat Ahmetov, cel mai bogat ucrainean. DRI este din ce......
Virgil Ichim pleacă de la conducerea Allianz-Țiriac Pensii Private începând cu data de 30 aprilie 2024
Virgil Ichim pleacă de la conducerea Allianz-Țiriac Pensii Private începând cu data de 30 aprilie 2024
Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă de la conducerea companiei începând cu data de 30 aprilie 2024, ...
Aquila finalizează tranzacția prin care a preluat Parmafood
Aquila finalizează tranzacția prin care a preluat Parmafood
Aquila, distribuitorul pentru piața bunurilor de larg consum din România și Republica Moldova, a finalizat tranzacția ...
Antibiotice Iași vrea să își crească substanțial productivitatea cu ajutorul digitalizării. Contract cu un gigant din IT
Antibiotice Iași vrea să își crească substanțial productivitatea cu ajutorul digitalizării. Contract cu un gigant din IT
Antibiotice Iași (ATB) vrea să își crească productivitatea cu 25% până în 2030 cu ajutorul accelerării procesului ...