Profitul E.ON a depăşit estimările analiştilor în primul trimestru, cu ajutorul Gazprom

Profitul înregistrat de E.ON SE în primul trimestru din 2016 a depăşit estimările analiştilor, după ce Gazprom a acordat celei mai mari companii de utilităţi din Germania o reducere a preţului la gazele naturale la contractele pe termen lung, încheind astfel perioada îndelungată de negocieri, transmit DPA şi Bloomberg.
Economica.net - mie, 11 mai 2016, 11:36
Profitul E.ON a depăşit estimările analiştilor în primul trimestru, cu ajutorul Gazprom

E.ON cumpără gaze naturale încheind contracte pe termen lung, dar trebuie să-l vândă clienţilor la preţuri de retail mai scăzute, legate de piaţa spot. În prezent, Gazprom este presat de Uniunea Europeană să-şi modifice sistemul de vânzare a gazelor naturale pe baza contractelor pe termen lung legate de preţul petrolului, sistem care, potrivit Comisiei Europene, duce la creşterea preţurilor percepute consumatorilor.

Acordul încheiat în martie cu Gazprom a permis E.ON să anuleze anumite provizioane înregistrate în anii anteriori, majorând astfel câştigurile companiei germane în primele trei luni din acest an cu aproximativ 400 milioane de euro (456 milioane de dolari).

Profitul net de bază a urcat cu 30%, la 1,31 miliarde de euro în perioada ianuarie – martie 2016, depăşind estimările analiştilor, de 1,28 miliarde de euro.

Veniturile au scăzut cu 12 %, în urma reducerii preţului energiei.

‘Rezultatele noastre din primul trimestru indică faptul că segmente din afacerea noastră operaţională tradiţională rămân sub presiune. De aceea este cu atât mai important că de la începutul anului transformarea E.ON se desfăşoară conform planurilor’, a afirmat directorul financiar Michael Sen.

Datoria netă a companiei germane a scăzut cu 4,1%, la 26,6 miliarde de euro. Grupul E.ON şi-a menţinut estimarea privind înregistrarea unui profit net de bază de 1,5 – 1,9 miliarde de euro în acest an.

Miercuri, la Bursa de la Frankfurt acţiunile EON au scăzut cu 1,8%, la 8,35 euro. Anul acesta titlurile au înregistrat un declin de 6,2%.

Profitul înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare (EBITDA) a crescut cu 8% în primul trimestru din 2016, la 3,1 miliarde de euro (3,5 miliarde de dolari).

E.ON a confirmat recent că planurile privind listarea unei companii apărute prin divizarea sa sunt în grafic. Noua companie va fi denumită Uniper, va prelua centralele pe bază de combustibili fosili şi reactoarele nucleare şi va fi condusă de fostul director financiar Klaus Schaefer. Activele sale vor fi responsabile pentru aproximativ jumătate din actualul profit al E.ON.

Anul trecut, E.ON a anunţat că se va concentra pe energiile regenerabile, reţelele de distribuţie şi serviciile personalizate de îmbunătăţire a eficienţei energetice, pentru a putea răspunde la modificările de pe pieţele energetice, progreselor tehnologice şi cererilor venite din partea consumatorilor.

Compania E.ON Distribuţie România, primul distribuitor integrat de gaze naturale şi electricitate din România, şi-a început activitatea la data de 1 ianuarie, operează o reţea de distribuţie de gaze naturale de peste 20.000 de kilometri şi o reţea de distribuţie de electricitate mai mare de 80.000 de kilometri, deservind în total circa trei milioane de clienţi.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...