Profitul E.ON a scăzut cu 20% în S1, afectat de fluctuaţiile valutare de la subsidiarele din afara Germaniei

Profitul E.ON SE, cea mai mare companie de utilităţi din Germania, a scăzut cu 20% în primul semestru din 2014, după ce vânzările de active au redus volumul afacerilor şi fluctuaţiile valutare au afectat câştigurile la subsidiarele din afara ţării, transmite Bloomberg.
Economica.net - mie, 13 aug. 2014, 09:05
Profitul E.ON a scăzut cu 20% în S1, afectat de fluctuaţiile valutare de la subsidiarele din afara Germaniei

Profitul net ajustat a scăzut în primele şase luni din acest an la 1,53 miliarde de euro (2,04 miliarde de dolari), comparativ cu 1,91 miliarde de euro în perioada similară din 2013, depăşind estimările analiştilor, de 1,46 miliarde de euro.

Vânzările au înregistrat un declin de 13%, la 56,1 miliarde de euro.

E.ON şi-a reafirmat obiectivul de a înregistra în 2014 un profit net ajustat de 1,5-1,9 miliarde de euro.

În trimestrul doi din acest an profitul net ajustat a scăzut la 305 milioane de euro, faţă de 517 milioane de euro în perioada similară din 2013, în timp ce vânzările au înregistrat un declin de 16%, la 24,3 miliarde de euro.

În martie, E.ON a anunţat că va închide unul din reactoarele sale din Germania cu şapte luni înainte de expirarea licenţei de operare deoarece energiile regenerabile subvenţionate şi taxa pe combustibilul nuclear au erodat profitabilitatea centralei nucleare Grafenrheinfeld.

Cancelarul german Angela Merkel a decis anul trecut că ţara va renunţa în totalitate la energia nucleară până în 2022, în urma dezastrului atomic de la Fukushima (Japonia). Opt reactoare au fost oprite imediat. Germania a introdus în 2011 taxa pe combustibilul nuclear, care ar urma să rămână în vigoare până cel puţin până în 2016.

Compania germană intenţionează să reducă cheltuielile de capital şi să vândă active, pentru a diminua costurile.

E.ON, prezentă şi în România, a vândut active în valoare de aproximativ 17 miliarde de euro (22 de miliarde de dolari) pentru a-şi reduce datoria de 36 de miliarde de euro. În ianuarie, compania a anunţat că va extinde programul de vânzare a activelor cu aproximativ trei miliarde de euro, la 20 de miliarde de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Proiectul românesc Zesh securizează 500.000 USD în primele etape de finanţare
Proiectul românesc Zesh securizează 500.000 USD în primele etape de finanţare
Echipa Zesh, condusă de sătmărean Marius Martocsan, a reușit să atragă până în acest moment fonduri în valoare de peste jumătate de milion de dolari în primele doua runde de finanțare,......
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
Acordarea de împrumuturi bancare companiilor şi gospodăriilor din zona euro a continuat să stagneze luna trecută, arată ...
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a scăzut azi prețurile la motorină, menținând prețul benzinei.
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din luna aprilie 2024
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din ...
Creditele care vor fi acordate populației din luna aprilie ar urma să aibă dobânzi mai mici în condiţiile în care ...