Profitul Electrolux depăşeşte estimările, datorită cererii din SUA: 179 milioane de dolari, în T3

Profitul grupului suedez Electrolux a depăşit estimările analiştilor în trimestrul trei din 2015, deoarece majorarea cererii în SUA şi redresarea din Europa Occidentală au compensat încetinirea din Brazilia şi China, transmite Bloomberg.
Economica.net - vin, 23 oct. 2015, 09:19
Profitul Electrolux depăşeşte estimările, datorită cererii din SUA: 179 milioane de dolari, în T3

Electrolux, care concurează cu Whirlpool şi LG Electronics pentru poziţia de lider al pieţei mondiale de electrocasnice, a anunţat că în perioada iulie – septembrie 2015 profitul său operaţional a urcat cu 8,2%, la 1,51 miliarde de coroane (179 milioane de dolari), peste estimările analiştilor, de 1,2 miliarde de coroane.

După publicarea rezultatelor financiare, acţiunile companiei suedeze au urcat vineri la Bursa de la Stockholm cu 3,8%.

‘Cererea pentru electrocasnice continuă să se îmbunătăţească pe aproape toate pieţele din Europa, iar pe piaţa din SUA continuă evoluţia foarte bună’, a afirmat directorul general Keith McLoughlin.

Vânzările Electrolux la magazinele deschise de peste un an au crescut în trimestrul trei din 2015 cu 7% în America de Nord, iar compania şi-a revizuit în creştere estimările privind vânzările în această regiune, la 4 – 6%, faţă de un avans de 3 – 5% previzionat anterior. Piaţa europeană ar urma să crească cu 1 – 2%.

Aceste rezultate vin într-un moment în care Electrolux se pregăteşte să integreze divizia de electrocasnice a grupului american General Electric, pe care a cumpărat-o anul trecut pentru 3,3 miliarde de dolari. Electrolux şi-a reafirmat obiectivul de a finaliza această tranzacţie până la sfârşitul anului.

Electrolux, companie care vinde maşini de spălat, frigidere şi aragazuri sub mărcile AEG, Zanussi şi Frigidaire, este prezentă în România din 1995 prin divizia de vânzări şi marketing în Bucureşti, precum şi prin fabrica de aragazuri de la Satu Mare, la care deţine 99,52% din acţiuni.

Te-ar mai putea interesa și
Huawei va intra pe piața enterprise cu o nouă gamă de produse
Huawei va intra pe piața enterprise cu o nouă gamă de produse
Compania Huawei Consumer BG anunță prin intermediul unui comunicat că va intra curând pe piața enterprise acoperind această aerie a clinților, precum și consumatorii individuali. Huawei......
Daktela, furnizor de soluții software Contact Center Omnichannel, intră pe piața din România
Daktela, furnizor de soluții software Contact Center Omnichannel, intră pe piața din România
Daktela, furnizor internațional de soluții software Call Center Omnichannel, anunță marți că intră pe piața din România. ...
Banca Românească finanțează CHRISTIAN’ 76 TOUR cu 3 milioane de euro,  cu garanție EximBank
Banca Românească finanțează CHRISTIAN’ 76 TOUR cu 3 milioane de euro, cu garanție EximBank
Banca Românească a acordat companiei CHRISTIAN’ 76 TOUR, unul din cei mai importanți tour operatori din România,  ...
Wizz Air plănuiește să înființeze o nouă companie aeriană în Malta
Wizz Air plănuiește să înființeze o nouă companie aeriană în Malta
Compania aeriană Wizz Air anunță că, în baza documentului „Arrangement on Reallocation of Responsibility”, semnat ...