Profitul Engie a crescut în primul semestru datorită reluării activităţii tuturor reactoarelor din Belgia

Profitul grupului energetic francez Engie SA s-a redresat în trimestrul doi din 2019, după rezultatele slabe din primele trei luni ale acestui an, datorită reluării activităţii tuturor reactoarelor sale din Belgia şi a îmbunătăţirii soluţiilor pentru clienţi, transmite Reuters, citată de Agerpres.
Economica.net - mar, 30 iul. 2019, 10:04
Profitul Engie a crescut în primul semestru datorită reluării activităţii tuturor reactoarelor din Belgia

Subsidiara belgiană a Engie – Electrabel – operează şapte reactoare nucleare, patru la Doel şi trei la Tihange. Când sunt deplin operaţionale, acestea produc aproximativ jumătate din necesarul de electricitate al Belgiei.

Profitul înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare (EBITDA), care scăzuse cu 4,8% în perioada ianuarie-martie 2019, a înregistrat în primul semestru din 2019 un avans de 0,6%, la 5,3 miliarde de euro.

Veniturile au crescut cu 9,3% în primele şase luni din acest an, la 33 de miliarde de euro, în timp ce venitul net recurent s-a menţinut la 1,5 miliarde de euro.

Compania a menţinut estimarea privind obţinerea la nivelul grupului a unui venit net recurent de 2,5 – 2,7 miliarde de euro în 2019.

Recent, Engie a încheiat un acord privind vânzarea unora dintre termocentralele sale pe bază de cărbune din Germania şi Olanda fondului de investiţii Riverstone Holdings LLC, în conformitate cu strategia sa vizând concentrarea pe energiile regenerabile.

Conform unui nou plan strategic pentru 2019-2021 prezentat în luna februarie, Engie se va concentra pe 20 de ţări şi 30 de metropole, ceea ce înseamnă că va ieşi de pe 20 de pieţe în următorii trei ani şi, de asemenea, investiţiile sale vor viza în special energiile regenerabile, serviciile şi infrastructura. Grupul francez a precizat atunci că va investi între 11 şi 12 miliarde euro în perioada 2019 – 2021, dintre care 4-5 miliarde euro pentru soluţii către clienţi (servicii către persoane fizice, companii şi colectivităţi locale), 2,3 – 2,8 miliarde euro pentru regenerabile şi 3 – 3,3 miliarde euro pentru reţele.

Pe piaţa din România, Engie este prezentă în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice şi de mediu.

Sursa: AGERPRES

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...