1EUR = 4.8641 RON | Bucureşti 30 º

Companii

Profitul Gazprom s-a dublat în trimestrul al treilea, la 10,1 miliarde dolari

Profitul net al gigantului rus Gazprom s-a dublat în trimestrul al treilea faţă de intervalul similar al anului precedent, la 305 miliarde ruble (10,1 miliarde dolari) şi a depăşit aşteptările analiştilor, datorită influenţei pozitive a cursului valutar al rublei care a compensat costurile mai mari.

17 ian, 2013 | Mediafax

Analiştii intervievaţi de Bloomberg anticipau un profit net de 291 miliarde de ruble.

Veniturile au urcat cu 18%, la 1.120 miliarde ruble (37 miliarde dolari), avansul fiind alimentat în mare parte de vânzările de petrol şi produse rafinate.

Costurile operaţionale au urcat cu 40%, la 868 miliarde de ruble (28,7 miliarde dolari).

Gazprom, cel mai mare producător de gaze la nivel mondial, s-a confruntat anul trecut cu scăderea cererii în Europa, care mărit concurenţa pentru menţinerea vânzărilor.

Grupul a oferit discounturi unora dintre clienţi şi a mărit investiţiile în pofida cererii mai mici, explicând că trebuie să asigure capacitatea de producţie şi de transport pentru viitor.

Volumul gazelor livrate în Europa a scăzut cu 3% în primele 9 luni, în timp ce preţul mediu a crescut cu sub 1%, la 379 dolari pentru 1.000 de metri cubi, faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO