1EUR = 4.7550 RON | Bucureşti 22 º

Companii

Profitul grupului Coca-Cola a scăzut uşor în trimestrul doi, din cauza cererii mai slabe din Europa

Profitul grupului american Coca-Cola, cel mai mare producător de băuturi răcoritoare din lume, a scăzut cu 4% în trimestrul al doilea, după ce cererea din Europa a fost afectată de inundaţiile puternice şi reducerea cheltuielilor de consum.

16 iul, 2013 | Mediafax

Coca-Cola a raportat un profit net de 2,68 miliarde de dolari, sau 59 de cenţi pe acţiune, pentru trimestrul al doilea, faţă de 2,79 miliarde de dolari, 61 de cenţi pe acţiune, în perioada similară a anului trecut. Excluzând unele costuri excepţionale, câştigul s-a situat la 63 de cenţi pe titlu, nivel anticipat de analiştii consultaţi de Bloomberg.

Grupul se extinde pe pieţele emergente pentru a compensa încetinirea din ţările cu economii dezvoltate. Volumul vânzărilor din Europa a scăzut cu 4%, influenţat de situaţia economică a ţărilor din regiune şi de inundaţiile puternice din Germania, a anunţat, marţi, Coca-Cola.

Pe piaţa din America de Nord, Coa-Cola a înregistrat o scădere de 1%.

În China, volumul vânzărilor a stagnat, comparativ cu o creştere de 7% în perioada similară a anului trecut.

La nivel global, volumul vânzărilor a avansat cu 1%, ritm mai lent comparativ cu 3,3%, cât anticipau analiştii consultaţi de Bloomberg. În trimestrul al doilea al anului trecut, volumul vânzărilor a crescut cu 4%.

Veniturile au coborât cu 2,6%, la 12,7 miliarde de dolari, în timp ce analiştii estimau că se vor plasa la 13 miliarde de dolari.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO