1EUR = 4.7536 RON | Bucureşti 23 º

Companii

Profitul grupului Ford a scăzut cu 22% în trimestrul al treilea, la 1,3 miliarde de dolari

Profitul net al grupului american Ford a scăzut cu 22% în trimestrul al treilea, la 1,27 miliarde de dolari, însă producătorul auto este optimist în privinţa rezultatului pe ansamblul anului în curs, în contextul progreselor în reducerea pierderilor în Europa şi creşterii cererii în America de Nord.

24 oct, 2013 | Mediafax

Ford a înregistrat un câştig net de 1,63 miliarde de dolari în trimestrul al treilea al anului trecut.

Excluzând elemente cu caracter excepţional, profitul pe acţiune s-a situat la 45 de cenţi, peste aşteptările de 37 de cenţi ale analiştilor consultaţi de Bloomberg. Producătorul auto, al doilea ca mărime din SUA, şi-a îmbunătăţit estimările referitoare la profitul total înainte de taxe şi marja operaţională pentru anul în curs.

În primele nouă luni, profitul a crescut uşor, de la 4,07 miliarde de dolari în trimestrul al treilea al anului trecut la 4,12 miliarde de dolari.

Rezultatele Ford evidenţiază progresele programului de restructurare derulat de directorul general, Alan Mulally, şi reduce temerile că grupul va fi afectat de o eventuală plecare a acestuia din postul de CEO, potivit Bloomberg.

Membri ai board-ului Microsoft au discutat cu Mulally despre o posibilă candidatură a acestuia la preluarea conducerii Microsoft, au afirmat surse apropiate discuţiilor. Potrivit Ford, Mulally va rămâne la conducerea grupului cel puţin până în 2014.

Ford a informat, odată cu publicarea rezultatelor financiare, că se aşteaptă acum la profit înainte de taxe şi marjă operaţională mai ridicate pentru anul în curs, faţă de anul anterior. Anterior, producătorul auto estima că profitul înainte de taxe urma să fie egal sau mai ridicat cu cel din anul anterior, în timp ce marja operaţională s-ar fi menţinut sau ar fi scăzut.

În Europa, Ford estimează o pierdere pentru întreg anul de sub 1,8 miliarde de dolari, mai mică decât prognoza precedentă.

Grupul american deţine în România o fabrică la Craiova, unde produce autovehicule şi motoare.

TAGURI

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO