1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 34 º

News

Profitul grupului petrolier Shell a scăzut anul trecut cu 14%, la 26,6 miliarde de dolari

Profitul net al grupului petrolier Royal Dutch Shell a scăzut cu 14% anul trecut, la 26,6 miliarde dolari, iar în ultimul trimestru câştigul a avansat cu 3%, la 6,7 miliarde dolari, rezultatul fiind mai slab decât aşteptau analiştii, din cauza evoluţiei preţurilor în SUA şi Canada.

31 ian, 2013 | Mediafax

Excluzând veniturile şi costurile cu caracter excepţional, precum şi schimbările rezultate din reevaluarea stocurilor, profitul s-a situat în trimestrul al patrulea la 5,6 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg. Analiştii estimau ca profitul calculat astfel să se situeze la 6,2 miliarde de dolari.

Shell a anunţat majorarea cheltuielilor pentru investiţii în acest an, la 33 de miliarde de dolari, de la 30 de miliarde de dolari în 2012.

Costurile mai mari pentru transportul petrolului şi gazelor anulează efectele pozitive pentru grup ale majorării producţiei şi avansului cotaţiei ţiţeiului Brent.

Directorul general al Shell, Peter Voser, încearcă să liniştească investitorii prin majorarea dividendului în primul trimestru din acest an şi se aşteaptă să crească producţia la circa 4 milioane de barili echivalent petrol pe zi până în 2017, de la 3,3 milioane barili anul trecut.

Producţia s-a situat la 3,4 milioane de barili echivalent petrol pe zi în ultimul trimestru al anului trecut, faţă de 3,3 milioane de barili în perioada similară a anului anterior.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO