1EUR = 4.8406 RON | Bucureşti 30 º

Companii

Profitul H&M a crescut cu 10% în T2, peste estimările analiştilor

Profitul Hennes & Mauritz AB (H&M) a depăşit estimările în al doilea trimestru fiscal, datorită expansiunii continue şi a controlului costurilor, a anunţat joi al doilea retailer de îmbrăcăminte la nivel mondial, transmit MarketWatch şi Reuters.

29 iun, 2017 | Agerpres

Profitul net a urcat în perioada martie-mai 2017 la 5,90 miliarde de coroane suedeze (687 milioane de dolari), de la 5,36 miliarde de coroane suedeze în urmă cu un an, şi peste estimările analiştilor, de 5,76 miliarde de coroane suedeze.

Profitul înainte de taxe a urcat cu 10% în perioada martie-mai 2017, la 7,71 miliarde de coroane suedeze (904,3 milioane de dolari), de la şapte miliarde de coroane suedeze în urmă cu un an, şi peste estimările analiştilor, de 7,11 miliarde de coroane suedeze. H&M se aşteaptă ca în iunie vânzările în monedă locală să înregistreze un avans de 7%, în timp ce analiştii estimează o expansiune de 8%.

Compania suedeză a înregistrat în perioada martie-mai 2017 vânzări în creştere pe pieţele din Marea Britanie, Scandinavia şi Europa de Est, dar mediul a fost mai dificil pe unele pieţe importante, cum ar fi SUA, China, Olanda şi Elveţia.

La Bursa de la Stockholm acţiunile H&M au urcat cu 5,52% joi dimineaţă, după publicarea rezultatelor financiare.

La sfârşitul lunii mai, H&M avea 4.498 de magazine, în creştere cu 10% faţă de perioada similară din 2016.

Directorul general Karl-Johan Persson a anunţat că firma va continua să investească şi să-şi dezvolte afacerile online.

'Vânzările online ale grupului H&M s-au dezvoltat foarte bine şi reprezintă deja pe anumite pieţe 25% - 30% din totalul vânzărilor. Ne aşteptăm ca vânzările noastre online să crească cu cel puţin 25% pe an', a declarat Karl-Johan Persson.

Profitul net a urcat în perioada martie-mai 2017 la 5,90 miliarde de coroane suedeze (687 milioane de dolari), de la 5,36 miliarde de coroane suedeze în urmă cu un an, şi peste estimările analiştilor, de 5,76 miliarde de coroane suedeze.

După decenii în care a reprezentat o poveste de succes, H&M nu şi-a îndeplinit ţinta de vânzări în 2016, iar profitul a scăzut. Compania suedeză se confruntă cu o concurenţă strânsă şi presiuni asupra preţurilor din partea rivalelor, cum ar fi grupul spaniol Inditex (proprietarul Zara) şi firma britanică Primark, care a intrat recent pe cea mai mare piaţă a H&M - Germania. Vânzările H&M în monedă locală au urcat în martie cu 6%, cu un punct procentual sub estimarea companiei.

Directorul general Karl-Johan Persso a afirmat recent că vânzările sub aşteptări din primul trimestru fac dificilă îndeplinirea ţintei anuale de creştere a vânzărilor cu 10-15%.

Primele magazine H&M din România au fost inaugurate în primăvara anului 2011. Compania H&M (Hennes & Mauritz) a fost înfiinţată în 1947, în Vasterls, Suedia.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO