Profitul H&M a depăşit estimările în perioada iunie-august 2020

Hennes & Mauritz AB (H&M), al doilea retailer de îmbrăcăminte la nivel mondial, a raportat marţi un profit trimestrial peste previziunile analiştilor, datorită redresării rapide după declinul provocat de pandemia de coronavirus (Covid-19), transmite Reuters citat de Agerpres.
Economica.net - mar, 15 sept. 2020, 09:07
Profitul H&M a depăşit estimările în perioada iunie-august 2020

Conform datelor preliminare, în perioada iunie-august 2020 profitul înainte de taxe s-a situat la aproximativ două miliarde de coroane suedeze (229 milioane de dolari), în timp ce analiştii se aşteptau la un câştig de doar 191 milioane de coroane suedeze. În perioada similară din 2019, H&M raportase un profit de 5,1 miliarde de coroane suedeze.

„Ca rezultat al succesului noilor colecţii şi al acţiunilor decisive şi rapide, redresarea grupului H&M se desfăşoară mai bine decât se estima. Reducerile de preţuri combinate cu ţinerea sub control a costurilor ne-au permis să revenim pe profit”, se arată într-un comunicat al companiei suedeze.

Vânzările nete au scăzut cu 19%, la 50,9 miliarde de coroane suedeze, în timp ce analiştii previzionau un declin de 18%.

Restricţiile pentru a stopa răspândirea pandemiei de coronavirus (COVID-19) au forţat H&M să închidă temporar majoritatea magazinelor, să facă concedieri masive şi să renunţe la plata dividendelor, pentru prima dată de la listarea companiei suedeze, în 1974.

Compania a anunţat recent că-şi va reduce cheltuielile operaţionale, excluzând deprecierea şi amortizarea, cu aproximativ 20 – 25% în trimestrul doi, în timp ce cheltuielile de investiţii vor scădea la cinci miliarde de coroane suedeze, de la un nivel planificat iniţial de 8,5 miliarde de coroane suedeze.

În ultimii ani, profitul H&M a scăzut, iar stocurile de haine nevândute au crescut, în condiţiile în care grupul nu a reacţionat suficient de rapid la modificarea cererii şi explozia comerţului electronic.

Grupul suedez are şapte branduri: H&M, COS & Other Stories, Monki, Weekday, Arket şi H&M Home.

Primele magazine H&M din România au fost inaugurate în primăvara anului 2011. Compania H&M (Hennes & Mauritz) a fost înfiinţată în 1947, în Vasterls, Suedia.

 

Te-ar mai putea interesa și
Vaccinul Johnson & Johnson va fi administrat în Spania cu proritate persoanelor între 70 și 79 de ani
Vaccinul Johnson & Johnson va fi administrat în Spania cu proritate persoanelor între 70 și 79 de ani
Spania va administra cu prioritate vaccinul anti-COVID-19 de la Johnson & Johnson persoanele din grupa de vârstă 70-79 de ani, a anunţat luni ministrul Sănătăţii, Carolina Darias (foto),......
Restart Energy – facturi mai mici la utilităţi şi furnizor de încredere pentru zeci de mii de consumatori din toată ţara
Restart Energy – facturi mai mici la utilităţi şi furnizor de încredere pentru zeci de mii de consumatori din toată ...
Deși au trecut deja câteva luni de la liberalizarea pieței de energie și gaze naturale, mulți români încă nu și-au ...
Fostul premier britanic Cameron, anchetat pentru lobby în favoarea companiei falimentare Greensill
Fostul premier britanic Cameron, anchetat pentru lobby în favoarea companiei falimentare Greensill
Guvernul britanic a anunţat luni că a dispus o anchetă independentă cu privire la lobbyul întreprins de fostul prim-ministru ...
„Autostrada Ford”: Cum arată fabrica de grinzi a lui Umbrărescu, adusă în Bănie tocmai de pe Centura Bacău VIDEO
„Autostrada Ford”: Cum arată fabrica de grinzi a lui Umbrărescu, adusă în Bănie tocmai de pe Centura Bacău ...
Pasionații de infrastructură au postat imagini noi cu fabrica de grinzi a grupului UMB de pe tronsonul 2 al Drumului Expres ...