Profitul Honeywell a depăşit estimările analiştilor

Producătorul american de echipamente industriale Honeywell a raportat un profit peste aşteptări în trimestrul patru din 2013, datorită majorării vânzărilor la majoritatea diviziilor sale, transmite Reuters.
Economica.net - vin, 24 ian. 2014, 13:48
Profitul Honeywell a depăşit estimările analiştilor

Honeywell, care produce componente pentru industria aerospaţială şi sisteme de control al climatizării, a înregistrat, în intervalul octombrie – decembrie 2013, un profit net de 947 de milioane de dolari, sau 1,19 dolari pe acţiune, faţă de 251 de milioane de dolari, sau 0,32 dolari pe acţiune, în perioada similară din 2012.

Excluzând câştigurile excepţionale, profitul de 1,24 dolari pe acţiune depăşeşte estimările analiştilor cu 3 cenţi.

Veniturile au crescut cu 8% în trimestrul patru din 2013, la 10,39 miliarde de dolari, depăşind estimările cu aproape 200 milioane de dolari.

De asemenea, Honeywell a confirmat obiectivele financiare pe 2014, anunţate luna trecută, ce prevăd o creştere a profitului pe acţiune de 8-12 cenţi la un avans al vânzărilor de 3-4%.

‘Deşi apreciem că este bine în acest moment să rămânem prudenţi vizavi de economia mondială, suntem mai încrezători în perspectivele pe 2014, ţinând cont de datele din trimestrul patru din 2013’, a declarat directorul general al Honeywell, Dave Cote.

În 7 ianuarie, Honeywell şi-a vândut divizia de materiale de fricţiune companiei Federal Mogul Corp, pentru aproximativ 155 de milioane de dolari, tranzacţia incluzând două fabrici din China şi România.

‘Divizia de materiale de fricţiune nu mai corespunde angajamentului Honeywell asupra tehnologiilor de bază diferenţiate şi planurilor companiei de dezvoltare pe termen lung’, a declarat şeful Honeywell, Dave Cote.

Honeywell prognozează că tranzacţia ar urma să genereze o pierdere fiscală de aproximativ 0,04 dolari pe acţiune, care va fi înregistrată în raportul financiar din trimestrul patru al anului trecut, dar nu va fi afectată perspectiva financiară a companiei pentru 2014.

Tranzacţia ar urma să se finalizeze în a doua jumătate a anului viitor.

Recent, compania a revizuit în creştere estimările cu privire la câştigurile din acest an, apreciind că va obţine un profit ajustat pe acţiune de 4,90 – 4,95 dolari pe acţiune şi a revizuit în scădere prognoza referitoare la venituri, la 38,8 – 39 miliarde de dolari, de la 38,9 – 39,3 miliarde de dolari.

Deşi redresarea economiei mondiale nu este atât de puternică cum se estima, Honeywell şi alţi importanţi producători americani au înregistrat o creştere a veniturilor, cu rezultate mai solide în Europa şi comenzi mai ridicate în China. În ultimii ani, Honeywell a cheltuit milioane de dolari pentru eficientizarea activităţii, concentrându-se în special pe piaţa europeană.

În octombrie 2013, compania americană Honeywell a inaugurat o fabrică situată în parcul industrial Ploieşti West Park, din judeţul Prahova, valoarea totală a investiţiei urmând să ajungă, până în anul 2015, la 57 de milioane de euro. Uzina produce plăcuţe de frână pentru autovehicule, producţia fiind destinată în cea mai mare parte exportului către Europa, China şi Mexic.

Te-ar mai putea interesa și
Europa se pregătește să interzică importurile de gaze lichefiate (LNG) din Rusia
Europa se pregătește să interzică importurile de gaze lichefiate (LNG) din Rusia
Uniunea Europeană este pregătită să abordeze problema importurilor de gaze rusești pe continentul european, pe fondul discuțiilor despre un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, potrivit......
Comisia Europeană cere României, Bulgariei şi Spaniei să respecte legislaţia privind achiziţiile publice
Comisia Europeană cere României, Bulgariei şi Spaniei să respecte legislaţia privind achiziţiile publice
Comisia Europeană a decis, miercuri, să demareze o procedură de infringement prin trimiterea unei scrisori de punere în ...
Drum Greenfield – PMB va cere scoaterea din fondul forestier a 0,3 hectare, pentru a asigura accesul în cartierul de la marginea Bucureştiului
Drum Greenfield – PMB va cere scoaterea din fondul forestier a 0,3 hectare, pentru a asigura accesul în cartierul ...
Consilierii generali vor dezbate în şedinţa de luni un proiect de hotărâre prin care solicită scoaterea definitivă ...
HAI Aluminium a ales compania Wiren pentru un portofoliu de proiecte ce însumează peste 10 MWp
HAI Aluminium a ales compania Wiren pentru un portofoliu de proiecte ce însumează peste 10 MWp
Pentru HAI Aluminium, parteneriatul cu Wiren reprezintă tranziția către un consum independent, din surse de energie sustenabilă. ...