1EUR = 4.8750 RON | Bucureşti 28 º

Companii

Profitul Inditex a crescut cu 30% în primul trimestru fiscal, la 432 milioane euro

Profitul net al Inditex, cel mai mare retailer de îmbrăcăminte la nivel mondial, prezent şi în România, a crescut cu 30% în primul trimestru fiscal încheiat în aprilie, la 432 milioane de euro, depăşind estimările analiştilor, transmite Bloomberg.

13 iun, 2012 | ECONOMICA.net

Analiştii se aşteptau la un profit net de 381 milioane de euro.

Vânzările din primul trimestru au urcat cu 15%, la 3,42 miliarde de euro.

Inditex deschide noi magazine în ţările emergente şi îşi extinde oferta online, pentru a compensa scăderea cheltuielilor de consum pe piaţa sa locală, Spania, marcată de recesiune.

Spania a devenit al patrulea stat dinzona euro care a solicitat sprijin financiar internaţional, de la declanşarea crizei datoriilor suverane din zona euro, în urmă cu doi ani. Miniştrii de Finanţe din zona euro au aprobat la sfârşitul săptămânii trecute un ajutor de până la 100 de miliarde de euro pentru recapitalizarea şi restructurarea băncilor spaniole.

"Prezenţa internaţională ajută compania să menţină o rată solidă de creştere, chiar dacă pieţele mature din Europa încetinesc", a declarat Jose Rito, analist la Banco BPI din Porto, Portugalia.

El s-a declarat optimist că Inditex va reuşi să obţină profituri solide pe tot parcursul acestui an, având un mare potenţial de extindere în Asia şi America Latină.

Retailerul a anunţat în luna martie să intenţionează să deschidă în acest an 480-520 de magazine, inclusiv sub brandul Massimo Dutti în Statele Unite.

În România, reţeaua Inditex numără 72 de magazine, cu brandurile Zara, Pull&Bear, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara Home şi Massimo Dutti.

Grupul Inditex deţine 5.527 de magazine la nivel mondial.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO