1EUR = 4.8583 RON | Bucureşti 28 º

Companii

Profitul Jumbo a crescut cu 15% datorită vânzărilor solide din România şi Bulgaria

Jumbo, cel mai mare retailer de jucării din Grecia, a raportat luni o creştere de 15% a profitului net înregistrat în anul fiscal care s-a încheiat la 30 iunie 2018, graţie unei creşteri robuste a vânzărilor în România şi Bulgaria, transmite Reuters.

15 oct, 2018 | Agerpres

În exerciţiul fiscal care s-a încheiat la 30 iunie 2018, Jumbo a realizat un profit net de 151 milioane euro, faţă de 131 milioane euro în anul precedent. În pofida a opt ani de austeritate şi a trei acorduri internaţionale de asistenţă acordate Greciei, Jumbo a făcut faţă cu bine crizei graţie produselor sale low-cost şi operaţiunilor din străinătate.

În prezent, piaţa din Grecia, unde Jumbo are 51 de magazine, este responsabilă pentru mai puţin de două treimi din vânzările grupului.

Retailer-ul care operează alte 24 de magazine în Cipru, Bulgaria şi România a mai informat că vânzările sale anuale au crescut cu 10,55%, până la 753,30 milioane euro.

În consecinţă, Jumbo va plăti dividende totale de 0,39 euro pe acţiune, în creştere faţă de 0,36 euro pe acţiune în exerciţiul fiscal precedent.

În primul trimestru al actualului exerciţiu fiscal, vânzările Jumbo au crescut cu aproximativ 6%, graţie unor creşteri de două cifre înregistrate în Bulgaria şi România.

Compania a adăugat că, până în luna iunie 2019, intenţionează să deschidă două noi magazine în România şi un altul în Grecia, în conformitate cu o strategie de extindere agresivă.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO