1EUR = 4.8332 RON | Bucureşti 19 º

Companii

Profitul KMG EP a crescut de aproape 6 ori, la 50 milioane de dolari, în primul semestru din 2016

Profitul net al KazMunayGas Exploration and Production (KMG EP), subsidiara listată la Londra a companiei naţionale de petrol şi gaze din Kazakhstan (KazMunayGas), a urcat la 17,2 miliarde tenge (50 milioane de dolari) în primul semestru din 2016, de la 2,9 miliarde tenge în perioada similară din 2015, transmite Reuters.

11 aug, 2016 | Agerpres

Majorarea profitului a fost determinată de majorarea exporturilor, pe fondul deprecierii monedei naţionale, tenge, a anunţat KMG EP.

Luna trecută, KazMunayGas a demarat acţiunile în justiţie împotriva României, după ce procurorii DIICOT au instituit sechestru pe rafinăria Petromidia, în cadrul unui dosar penal ce vizează modul în care aceasta a fost privatizată, întrerupând astfel planurile societăţii cu privire la vânzarea unui pachet de acţiuni la KMG International, actuala denumire a Rompetrol Group, către o firmă chineză.

KMG International este o companie care desfăşoară operaţiuni majore în rafinare, petrochimie, retail, trading, upstream şi servicii industriale în 15 ţări. În România, Grupul operează rafinăria Petromidia Năvodari cu o capacitate de procesare de peste 5 milioane de tone/an, Vega Ploieşti - cea mai veche unitate de profil în funcţiune (1905), dar şi o reţea de distribuţie a carburanţilor formată din peste 740 de puncte de alimentare, 230 de staţii distribuţie GPL auto, 9.000 de puncte de distribuţie butelii şi trei staţii de îmbuteliere GPL, şapte depozite.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO