Profitul LafargeHolcim a depăşit estimările în primul trimestru din 2017

LafargeHolcim a raportat rezultate financiare peste previziunile analiştilor în primul trimestru din 2017, iar cel mai mare producător mondial de ciment şi-a menţinut estimările pentru 2017 şi 2018, transmite Reuters.
Economica.net - mie, 03 mai 2017, 08:27
Profitul LafargeHolcim a depăşit estimările în primul trimestru din 2017

Grupul franco-elveţian caută un nou director general care să-l înlocuiască pe Eric Olsen, care va demisiona în iulie, după publicarea unor informaţii potrivit cărora compania a plătit grupurile armate din Siria pentru a menţine deschisă o fabrică de ciment de acolo.

În perioada ianuarie-martie 2017, profitul operaţional ajustat înainte de taxe şi amortizare s-a situat la 801 milioane de franci elveţieni (808,11 milioane de dolari), depăşind estimările analiştilor, de 783 milioane de franci elveţieni.

Vânzările au scăzut cu 7,1%, la 5,63 miliarde de franci elveţieni, datele reflectând parţial vânzarea operaţiunilor din Chile şi Vietnam în 2016. Analiştii se aşteptau la vânzări de 5,52 miliarde de franci elveţieni.

‘Performanţa noastră bună din primul trimestru ne oferă un start excelent pentru 2017 şi marchează al patrulea trimestru consecutiv de creştere a profitului’, pe fondul majorării preţurilor şi a reducerilor de costuri, a afirmat Olsen.

Rezultatele permit companiei să-şi menţină estimările pentru 2017 şi 2018, a anunţat LafargeHolcim.

‘În 2017, vom înregistra o creştere sustenabilă, profitabilă, prin reducerea cheltuielilor de investiţii, a reducerilor de costuri, a sinergiilor şi a diferenţierii comerciale a produselor noastre’. Aceste evoluţii vor fi sprijinite de contribuţia anumitor pieţe, cum ar fi SUA, India, Nigeria şi unele state europene, a declarat şeful LafargeHolcim.

În iulie 2015, Lafarge şi Holcim au anunţat că au finalizat procesul de fuziune, la 15 luni de la anunţarea intenţiei de a fuziona în luna aprilie 2014.

Holcim a intrat în România în anul 1997, iar în prezent deţine două fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleşd, o staţie de măcinare la Turda, 19 staţii ecologice de betoane, cinci staţii de agregate şi un terminal de ciment în Bucureşti. Compania are aproximativ 1.100 de angajaţi. Tot în România, Lafarge produce, de peste 15 ani, materiale de construcţii şi activează în sectorul de ciment, agregate şi betoane cu 40 de amplasamente industriale, unde operează peste 1.000 de angajaţi sau colaboratori.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada A1 București – Pitești intră în reparații. Cost estimat de 1,1 miliarde de lei pentru reabilitarea a 42 km
Autostrada A1 București – Pitești intră în reparații. Cost estimat de 1,1 miliarde de lei pentru reabilitarea ...
Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI) propune aprobarea în Guvern a unui proiect de act normativ privind reabilitarea a 42 de kilometri din prima autostradă a României, A1......
Taxă de 1 euro pentru toți cei care aterizează pe aeroporturile din România. Banii se vor duce într-un fond de garantare a biletelor în cazul falimentului companiei aeriene
Taxă de 1 euro pentru toți cei care aterizează pe aeroporturile din România. Banii se vor duce într-un fond de garantare ...
Taxă de 1 euro pentru toți cei care aterizează pe aeroporturile din România este propunerea lui Alin Burcea, noul președinte ...
Creşte nemulţumirea faţă de supraturism în Spania
Creşte nemulţumirea faţă de supraturism în Spania
Din insulele Baleare şi până în Canare, din Barcelona până la Malaga, manifestaţiile ostile supraturismului se înmulţesc ...
Stellantis, nevoit să schimbe numele modelului Alfa Romeo Milano la doar câteva zile după lansare
Stellantis, nevoit să schimbe numele modelului Alfa Romeo Milano la doar câteva zile după lansare
Contrele dintre șefii grupului Stellantis și autoritățile din Italia au dus la o situație în premieră pe piața auto ...