Profitul LafargeHolcim depăşeşte estimările, datorită performanţei solide din Europa

LafargeHolcim, cel mai mare producător mondial de ciment, a raportat un profit trimestrial uşor mai ridicat decât estimau analiştii, datorită performanţei solide din Europa, transmite Reuters.
Economica.net - mie, 15 mai 2019, 08:26
Profitul LafargeHolcim depăşeşte estimările, datorită performanţei solide din Europa

Profitul operaţional a urcat cu aproape 16% în primul trimestru din acest an, la 809 milioane de franci elveţieni (802 milioane de dolari), în creştere de la 700 milioane de franci elveţieni în urmă cu un an, şi peste estimările analiştilor, de 754 milioane de franci elveţieni.

Vânzările s-a majorat cu 2,2% în primele trei luni din acest an, la 5,96 miliarde de franci elveţieni, în timp ce analiştii se aşteptau la 5,92 miliarde de franci elveţieni.

Performanţa s-a datorat în special evoluţiei foarte bune din Europa, unde creşterea preţurilor a ajutat la majorarea vânzărilor cu 16% şi la creşterea cu 77% a profitului operaţional. De asemenea, compania franco-elveţiană a beneficiat de eficienţa mai ridicată a fabricilor sale de ciment şi de vremea favorabilă, care a sprijinit activitatea în sectorul construcţiilor.

Şi subsidiarle LafargeHolcim din America de Nord şi din regiunea Asia Pacific au avut o evoluţie foarte bună, spre deosebire de dificultăţile înregistrate în America Latină, Orientul Mijlociu şi Africa.

Directorul general Jan Jenisch se concentrează pe pieţele din America de Nord şi Europa, reduce costurile şi închide birourile din Miami şi Paris.

„Am avut un start foarte solid al anului şi sunt în special încântat de creşterea robustă a vânzărilor şi de sporirea profitabilităţii”, a afirmat şeful LafargeHolcim.

Acesta a anunţat că se aşteaptă la o creştere a numărului de achiziţii mici în acest an, după cele patru tranzacţii încheiate până acum în 2019.

„Încercăm să avem un start cât mai dinamic al procesului de achiziţii anul acesta, sperăm să finalizăm încă zece tranzacţii. Vrem să ne extindem pe piaţa din SUA iar în Europa şi Australia analizăm diverse oportunităţi”, a declarat Jan Jenisch.

Compania şi-a reafirmat obiectivele şi se aşteaptă la o creştere a vânzărilor de 3 – 5% anul acesta, faţă de un avans de 5,1% în 2018, şi la un avans de cel puţin 5% al profitului operaţional recurent.

LafargeHolcim are 80.000 de angajaţi în 80 de ţări.

LafargeHolcim, companie creată în 2015 în urma fuziunii dintre grupul francez Lafarge şi cel elveţian Holcim, este prezentă şi pe piaţa din România. Holcim a intrat pe piaţa locală în anul 1997, iar în prezent deţine două fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleşd, o staţie de măcinare la Turda, 19 staţii ecologice de betoane, cinci staţii de agregate şi un terminal de ciment în Bucureşti. Compania are aproximativ 1.100 de angajaţi.

Tot în România, Lafarge produce, de peste 15 ani, materiale de construcţii şi activează în sectorul de ciment, agregate şi betoane cu 40 de amplasamente industriale, unde operează peste 1.000 de angajaţi sau colaboratori.

Te-ar mai putea interesa și
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a efectuat plăţi pentru anul de cerere 2023 în suma totală de 123,99 de milioane de lei lei (24,93 de milioane de euro), în......
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 240 de locuri de muncă, cu contract pe perioadă determinată ...
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune ...
Sistemul naţional e-Transport este special creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală ...
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost suprasubscris cu peste 330%
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost ...
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) a anunțat astăzi ...