Profitul LafargeHolcim depăşeşte estimările, datorită performanţei solide din Europa

LafargeHolcim, cel mai mare producător mondial de ciment, a raportat un profit trimestrial uşor mai ridicat decât estimau analiştii, datorită performanţei solide din Europa, transmite Reuters.
Economica.net - mie, 15 mai 2019, 08:26
Profitul LafargeHolcim depăşeşte estimările, datorită performanţei solide din Europa

Profitul operaţional a urcat cu aproape 16% în primul trimestru din acest an, la 809 milioane de franci elveţieni (802 milioane de dolari), în creştere de la 700 milioane de franci elveţieni în urmă cu un an, şi peste estimările analiştilor, de 754 milioane de franci elveţieni.

Vânzările s-a majorat cu 2,2% în primele trei luni din acest an, la 5,96 miliarde de franci elveţieni, în timp ce analiştii se aşteptau la 5,92 miliarde de franci elveţieni.

Performanţa s-a datorat în special evoluţiei foarte bune din Europa, unde creşterea preţurilor a ajutat la majorarea vânzărilor cu 16% şi la creşterea cu 77% a profitului operaţional. De asemenea, compania franco-elveţiană a beneficiat de eficienţa mai ridicată a fabricilor sale de ciment şi de vremea favorabilă, care a sprijinit activitatea în sectorul construcţiilor.

Şi subsidiarle LafargeHolcim din America de Nord şi din regiunea Asia Pacific au avut o evoluţie foarte bună, spre deosebire de dificultăţile înregistrate în America Latină, Orientul Mijlociu şi Africa.

Directorul general Jan Jenisch se concentrează pe pieţele din America de Nord şi Europa, reduce costurile şi închide birourile din Miami şi Paris.

„Am avut un start foarte solid al anului şi sunt în special încântat de creşterea robustă a vânzărilor şi de sporirea profitabilităţii”, a afirmat şeful LafargeHolcim.

Acesta a anunţat că se aşteaptă la o creştere a numărului de achiziţii mici în acest an, după cele patru tranzacţii încheiate până acum în 2019.

„Încercăm să avem un start cât mai dinamic al procesului de achiziţii anul acesta, sperăm să finalizăm încă zece tranzacţii. Vrem să ne extindem pe piaţa din SUA iar în Europa şi Australia analizăm diverse oportunităţi”, a declarat Jan Jenisch.

Compania şi-a reafirmat obiectivele şi se aşteaptă la o creştere a vânzărilor de 3 – 5% anul acesta, faţă de un avans de 5,1% în 2018, şi la un avans de cel puţin 5% al profitului operaţional recurent.

LafargeHolcim are 80.000 de angajaţi în 80 de ţări.

LafargeHolcim, companie creată în 2015 în urma fuziunii dintre grupul francez Lafarge şi cel elveţian Holcim, este prezentă şi pe piaţa din România. Holcim a intrat pe piaţa locală în anul 1997, iar în prezent deţine două fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleşd, o staţie de măcinare la Turda, 19 staţii ecologice de betoane, cinci staţii de agregate şi un terminal de ciment în Bucureşti. Compania are aproximativ 1.100 de angajaţi.

Tot în România, Lafarge produce, de peste 15 ani, materiale de construcţii şi activează în sectorul de ciment, agregate şi betoane cu 40 de amplasamente industriale, unde operează peste 1.000 de angajaţi sau colaboratori.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Nicușor Dan: Tariful pe care bucureștenii îl au de plătit în prezent pentru gigacalorie este de 164 de lei
Nicușor Dan: Tariful pe care bucureștenii îl au de plătit în prezent pentru gigacalorie este de 164 de lei
Primarul general al Bucureştiului, Nicuşor Dan, a declarat că, în acest moment, tariful pentru gigacalorie pe care-l ...
Raport Orange: Bucureşti, oraşul cel mai atacat de hackeri în ultimele 12 luni. Pe industrii, cea de retail a fost cea mai expusă
Raport Orange: Bucureşti, oraşul cel mai atacat de hackeri în ultimele 12 luni. Pe industrii, cea de retail a fost cea ...
Provocările ce țin de securitatea cibernetică au crescut semnificativ în ultimul an pe măsură ce multe companii au ...
Rafila: Legea privind impunerea certificatului COVID la locul de muncă ar trebui adoptată până la sfârșitul anului
Rafila: Legea privind impunerea certificatului COVID la locul de muncă ar trebui adoptată până la sfârșitul anului
Soluţia legislativă privind obligativitatea certificatului COVID la locul de muncă ar trebui adoptată până la finele ...