Profitul LG Electronics a crescut în primul semestru cu 21,9%

LG Electronics (LG) a anunțat că pe primul trimestru din 2020 a înregistrat venituri consolidate de 12,45 miliarde de dolari și un profit operațional de 921,47 milioane de dolari. Deși veniturile au scăzut puțin față de aceeași perioadă a anului trecut, profitul a crescut cu 21,1% față de același trimestru din 2019 – a doua oară în istorie când profitul operațional trimestrial a depășit 828.761.900 de dolari. Marja operațională de 7,4% a fost cea mai mare din istoria LG pentru primul trimestru al anului.
Lidia Neagu - mie, 06 mai 2020, 11:58
Profitul LG Electronics a crescut în primul semestru cu 21,9%

The LG Home Appliance & Air Solution Company a raportat pe primul trimestru al acestui an venituri de 4,58 miliarde de dolari și un profit operațional de 636,8 miliarde de dolari și un profit operațional de 921,47 milioane de dolari. Venitul a rămas, practic, neschimbat față de primul trimestru al anului precedent – un efect al scăderii cererii globale în perioada pandemiei, contrabalansat de vânzările crescute în Coreea de aparate cu aburi, precum mașini de spălat, uscătoare, mașini de spălat vase și sistemul de îngrijire a hainelor LG Styler, ceea ce reflectă interesul consumatorilor în domeniul sănătății și igienei.

Profitul operațional (cu 3,6% mai mare decât în aceeași perioadă a anului trecut) și marja operațională au fost cele mai mari din istoria LG, beneficiind de pe urma eforturilor de reducere a costurilor și a interesului crescut față de produsele premium.

The LG Home Entertainment Company a înregistrat pe primul trimestru venituri de 2.510.000.000 USD, în scădere cu 4,8% față de aceeași perioadă a anului trecut, ca rezultat al restrângerii furnizării componentelor și al încetinirii cererii la nivel global, din cauza unei încrederi scăzute a consumatorilor. Luând în calcul reclasificarea din acest an a produselor de tehnologia informației de la Home Entertainment Company către Business Solutions Company, venitul operațional de 275,32 miliarde de dolari și un profit operațional de 921,47 milioane de dolari a crescut cu 31,7% față de aceeași perioadă a anului trecut, ca rezultat al eficientizării operațiunilor și al extinderii gamelor de produse premium, precum televizoarele OLED și NanoCell.

Cererea pe piață fiind afectată negativ de pandemie, compania își ajustează proporția de produse premium, își extinde vânzările online, își optimizează furnizarea de resurse și administrarea bunurilor, îmbunătățindu-și profitabilitatea pe viitor.

The LG Mobile Communications Company a raportat pe primul trimestru vânzări de 843,9 milioane de dolari și un profit operațional de 921,47 milioane de dolari și un profit operațional de 921,47 milioane de dolari, scăzându-și pierderile de operare la 200,96 milioane de dolari și un profit operațional de 921,47 milioane de dolari, față de trimestrul precedent. Vânzările au scăzut cu aproape 34% față de primul trimestru al anului trecut, în principal din cauza întreruperilor de furnizarea din partea partenerilor chinezi. Costurile au fost scăzute și mai mult prin eficientizarea proceselor de producție și marketing – eforturi curente pentru a diminua efectul pandemiei. Lansarea în Coreea a noului smartphone LG Velvet 5G în al doilea trimestru va marca o nouă direcție, cu o filosofie diferită de design, cu componente competitive dar păstrându-și valoarea, precum și cu inițiative crescânde de vânzări online.

The LG Vehicle Component Solutions Company a înregistrat în primul trimestru venituri de 1,11 miliardee de dolari, în scădere cu 2,1% față de aceeași perioadă a anului precedent, cu o pierdere operațională de 81,80 milioane de dolari, ca rezultat al declinului comercial al producătorilor de autoturisme din America de Nord și Europa. Pentru a minimiza riscurile în cadrul pandemiei, compania își va accelera efortul de optimizare a lanțului de furnizare, luând în considerare o scădere a cererii producătorilor de automobile, și va continua să-și îmbunătățească structura de afaceri, urmând să-și scadă și mai mult costurile în al doilea trimestru.

The LG Business Solutions Company a generat în primul trimestru vânzări de 1,44 miliarde de dolari, cu 3,5% mai mult față de anul anterior și cu 18,8% mai mult față de trimestrul precedent, grație creșterii vânzărilor de module solare și de produse IT precum notebook-urile LG gram.

Profitul de operare de 179,3 milioane de dolari a fost cu 26,3% mai mare decât în aceeași perioadă a anului trecut și cu 159% mai mare decât în trimestrul anterior, datorită vânzărilor crescute de module solare, profitabilității stabile a ecranelor informative și inovațiilor în productivitate. Pentru a minimiza și mai mult daunele produse de pandemie, compania își extinde vânzările online de produse IT, ocupând un procent mai mare din piețele de muncă de acasă și învățare la distanță.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...