1EUR = 4.7592 RON | Bucureşti 25 º

Finanţe şi bănci

Profitul Libra Internet Bank a scăzut cu peste 50% în primul semestru, la circa patru milioane lei

Libra Internet Bank a avut în primul semestru un profit de circa patru milioane de lei, potrivit datelor IFRS neauditate, în scădere cu peste jumătate faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când a înregistrat un rezultat de 9,15 milioane de lei.

01 aug, 2012 | Mediafax

La finele anului trecut, banca a avut un profit de 28,38 milioane de lei, conform standardelor IFRS, de aproape trei ori mai mare decât în 2010.

Valoarea activelor se situa, la finele primelor şase luni ale anului, la 652 milioane de lei, în urcare uşoară de la 645,48 milioane lei la sfârşitul anului trecut, a anunţat miercuri banca.

"Rezultatele financiare excelente sunt un indicator concret că ne îndreptăm în direcţia potrivită. Evoluţia băncii în 2010, dar mai ales rezultatele financiare pozitive din 2011 şi primul semestru din 2012 ne-au validat deciziile strategice pe termen mediu şi lung", a declarat, într-un comunicat, preşedintele Libra Internet Bank, Emil Bituleanu.

Rentabilitatea activelor Libra Internet Bank (ROA) este de 1,22%, iar rentabilitatea capitalurilor proprii (ROE) se situează la 5% la jumătatea acestui an. La sfârşitul anului 2011, Libra Internet Bank s-a poziţionat peste media înregistrată în sistemul bancar din România (ROA 0,14%, ROE 1,3%), banca având la acea dată un grad de rentabilitate a activelor de 4,4% şi o rentabilitate a capitalurilor proprii de 18%.

Banca are, la jumătatea anului, un nivel al solvabilităţii de 18,8%, faţă de 18,53% în 2011, iar raportul între creditele acordate şi depozitele atrase de la clienţii nebancari este de 106%.

"Portofoliul de clienţi al Libra Internet Bank înregistrează o îmbunătăţire calitativă şi cantitativă pe segmentul profesiilor liberale şi al companiilor, banca orientându-se şi către companiile mari, pentru care a creat divizia dedicată Large Corporate", se mai spune în comunicat.

Banca are 29 de sucursale, dintre care două au fost inaugurate anul acesta, al Târgu Mureş şi în Bucureşti, pe bulevardul Camil Ressu.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO