Profitul Microsoft la trimestru a crescut cu 19%, la 6 miliarde de dolari, peste aşteptări

Profitul Microsoft pentru al treilea trimestru al anului fiscal în curs, perioada ianuarie-martie, a crescut cu 19%, la 6,06 miliarde de dolari, şi a depăşit aşteptările analiştilor, susţinut de controlul costurilor, vânzarea unor active şi operaţiunile de software pentru servere.
Economica.net - vin, 19 apr. 2013, 07:21
Profitul Microsoft la trimestru a crescut cu 19%, la 6 miliarde de dolari, peste aşteptări

Rezultatele grupului american au fost afectate, însă, de cererea slabă pentru PC-uri rulând cel mai recent sistem de operare, Windows 8, potrivit Bloomberg.

Câştigul pe acţiune s-a situat la 72 de cenţi, peste estimărilor analiştilor, de 68 de cenţi. Veniturile au urcat cu 18%, la 20,5 miliarde de dolari, în linie cu estimările.

Directorul general al Microsoft, Steve Balmer, a ţinut sub control cheltuielile, cu vânzarea de soft dedicat companiilor în creştere. Aceste elemente pozitive au redus impactul declinului vânzărilor de PC-uri în primele trei luni ale acestui an – cel mai puternic înregistrat până în prezent. Firma de cercetare IDC consideră că de declinul vânzărilor de PC-uri este vinovată şi cererea scăzută pentru noul sistem de operarer Windows 8.

„Au un control al costurilor destul de bun. Wall Street crede că este vorba doar de PC-uri, dar Microsoft este mai mult de atât. Există părţi care lucrează pentru a compensa expunerea pe partea de PC-uri”, a declarat Brent Thill, analist la grupul elveţian UBS.

Cheltuielile operaţionale pentru următorul an fiscal, care începe în iulie, se vor situa la 31,6-32,2 miliarde de dolari. Pentru acest an, grupul ia în calcul cheltuieli de 30,2-30,5 miliarde de dolari, sub ţinta iniţială de 30,3-30,9 miliarde de dolari.

Directorul financiar al grupului, Peter Klein, va părăsi Microsoft la sfârşitul acestui an fiscal, care se încheie la 30 iunie, a anunţat grupul.

Vânzările de PC-uri la nivel global au scăzut cu 14% în primele trei luni ale acestui an, potrivit unor date publicate săptămâna trecută de IDC. Vânzările de PC-uri scad mai rapid decât câştigă Microsoft venituri de pe partea de tablete, a afirmat directorul financiar. Acest trend se va menţine pe termen scurt şi va afecta vânzările de software Windows, a spus el.

Microsoft a lansat Windows 8 şi tableta Surface, primul produs hardware al grupului, în octombrie, cu scopul de a compensa declinul vânzărilor de PC-uri, determinat de orinetarea utilizatorilor către smartphone-uri şi tablete.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...