Profitul net al Agricover a crescut cu 31% în primul semestru din 2019

Agricover Credit IFN, institutie financiara dedicata finantarii agriculturii românesti, a încheiat primul semestru din 2019 cu un rezultat operational de 26,8 milioane de lei si un profit net de 23,3 milioane de lei, în crestere cu 31% fata de aceeasi perioada a anului trecut, conform unui comunicat remis, vineri, AGERPRES.
Economica.net - vin, 20 sept. 2019, 13:20
Profitul net al Agricover a crescut cu 31% în primul semestru din 2019

În primele sase luni, Agricover Credit IFN a oferit finantare în valoare de 576,4 milioane lei unui numar de 3.465 de fermieri, expunerea din credite depasind 1,64 miliarde de lei, în crestere cu 22% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

„Continuam trendul de crestere si în 2019 si sustinem performanta în agricultura româneasca, oferind produse de creditare specializate, adaptate nevoilor fermierilor. Directia strategica de business pastreaza focus-ul pe atragerea de noi clienti, fermieri mici si medii, iar acest lucru este deja vizibil în cresterea semnificativa a numarului de clienti activi. Faptul ca am reusit sa crestem valoarea creditelor acordate în primul semestru al acestui an, comparativ cu 2018, ne încurajeaza sa continuam strategia noastra si pentru a doua parte a anului”, a declarat Robert Rekkers, director general Agricover Credit IFN.

La 30 iunie 2019, profitul operational al companiei a fost de 26,897 milioane de lei, în crestere cu 27% fata de aceeasi perioada a anului 2018, profitul net de 23,373 milioane de lei, în crestere cu 31%, capitalurile proprii 252,980 milioane de lei, în crestere cu 24%. Rata de adecvare a capitalului (conform normelor BNR) a fost de 20%, creditele neperformante cu restante mai mari de 90 de zile de 1,1%. Valoarea creditelor acordate a crescut cu 10%, la 576,415 milioane de lei, expunerea din credite s-a majorat cu 22%, la 1,646 miliarde de lei, iar numarul clienti activi a crescut cu 17%, la 3.465 fermieri.

Capitalurile proprii au înregistrat un avans de 24%, ajungând la 252,9 milioane de lei, prin încorporarea rezultatelor nete, cât si prin majorare de capital social. Rata creditelor neperformante, cu restante mai mari de 90 de zile, a ajuns la 1,1%, în scadere comparativ cu primul semestru al anului trecut.

În ceea ce priveste produsele Agricover Credit IFN, creditele de capital de lucru au avut cea mai mare pondere din totalul creditelor accesate de fermieri în primul semestru al anului, iar solicitarile de capital având ca destinatie achizitia de teren agricol au înregistrat o crestere semnificativa.

Pentru semestrul al doilea al anului, Agricover Credit IFN îsi propune sa mentina ritmul de crestere atât în ceea ce priveste numarul clientilor finantati, cât si a volumului de credite acordate.

„Dezvoltam permanent noi produse de creditare, iar cel mai recent este programul Alegeri de doua ori mai bune, un produs inovativ asociat cu achizitia de produse de protectia plantelor. Prin programele mixte financiar-comerciale, Agricover Credit IFN îsi consolideaza pozitia de partener al fermierilor, alaturi de Agricover S.A. Din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, începutul anului agricol 2020 se contureaza destul de sensibil pentru fermierii români, iar acest lucru ne-a determinat sa venim în întâmpinarea potentialelor nevoi de cash flow”, a spus Robert Rekkers.

Agricover Credit IFN – subsidiara a Agricover Holding este prima institutie financiara din România care ofera produse financiare exclusiv fermierilor din sectoarele vegetal si zootehnic. În 2017, BERD a devenit actionar în cadrul Agricover Holding SA, cu o investitie de 32 milioane lei (echivalentul a 7 milioane euro) în capitalul companiei pentru a subscrie unei participatii de aproape 13 procente. Agricover Holding reuneste activitatile de Agri-Business si Agri-Finance.

Te-ar mai putea interesa și
Depozitarul Central distribuie de marţi sumele de bani aferente Cupon 17 pentru obligaţiunile emise de Raiffeisen Bank
Depozitarul Central distribuie de marţi sumele de bani aferente Cupon 17 pentru obligaţiunile emise de Raiffeisen Bank
Depozitarul Central începe, de marţi, distribuirea sumelor de bani aferente Cupon 17 pentru obligaţiunile emise de Raiffeisen Bank (simbol RBRO29)....
UE va impune taxe la importurile de cereale din Rusia şi Belarus – Financial Times
UE va impune taxe la importurile de cereale din Rusia şi Belarus – Financial Times
Uniunea Europeană să pregăteşte să introducă taxe vamale la importurile de cereale din Rusia şi Belarus, în ideea ...
Reîncep scumpirile la carburanți. Cu cât au crescut azi prețurile la benzină și motorină
Reîncep scumpirile la carburanți. Cu cât au crescut azi prețurile la benzină și motorină
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a crescut azi prețurile la  benzină și motorină, după patru ...
Programul Rabla 2024, lansat oficial la uzina Ford Otosan din Craiova
Programul Rabla 2024, lansat oficial la uzina Ford Otosan din Craiova
Astăzi, la ora 10.00, debutează programul Rabla 2024, cu cele două componente ale sale - Clasic și Plus. Iată toate ...