Profitul net al Google a crescut cu 20%, în 2013

Grupul american Google a anunţat, joi, că în 2013 a înregistrat un profit net de 12,92 miliarde de dolari, cu 20,3% mai mult decât în 2012, în timp ce cifra de afaceri a crescut cu 19,2%, până la 59,82 miliarde de dolari, transmite AFP.
Economica.net - vin, 31 ian. 2014, 07:08
Profitul net al Google a crescut cu 20%, în 2013

În ceea ce priveşte trimestrul patru al anului trecut, profitul net a crescut cu 17%, până la 3,8 miliarde de dolari, iar cifra de afaceri a crescut şi ea cu 17%, până la 16,9 miliarde de dolari.

Directorii Google au subliniat că, în ultimele trei luni ale anului, compania a beneficiat de pe urma unei cereri puternice din partea comercianţilor, dar şi a cererii pentru mesaje publicitare online pe pieţele internaţionale.

‘În sezonul sărbătorilor, un lucru a fost foarte clar: Internetul a devenit cu adevărat noua vitrină pentru cumpărăturile de sărbători’, a declarat directorul de operaţiuni de la Google, Nikesh Arora.

Google a precizat că numărul de click-uri pe mesajele publicitare de pe site-urile Google a crescut cu 31% în ritm anual în trimestrul patru, însă preţul mediu per click (plătit de companii către Google) a scăzut cu 11%. În ultima vreme, veniturile din publicitate – principala sursă de venituri pentru Google – au început să fie supuse la presiuni, pentru că din ce în ce mai mulţi consumatori accesează serviciile online via smartphone-uri sau tablete, unde tarifele pentru publicitate sunt mai mici decât cele pentru PC-uri.

Pe lângă publicitate, Google vinde şi conţinut şi aplicaţii mobile prin magazinul său online Google Play, precum şi o serie de echipamente hardware, cum ar fi ordinatoare Chromebook sau smartphone-uri şi tablete Nexus.

În schimb, zilele trecute Google a fost nevoit să-şi recunoască eşecul în relansarea producătorului de telefoane mobile Motorola, care, în ultimul trimestru al anului trecut, a înregistrat pierderi de 384 milioane de dolari.

La doi ani după ce a plătit peste 12 miliarde de dolari pentru Motorola, Google a anunţat, miercuri, că va vinde această divizie grupului chinez Lenovo pentru 2,91 miliarde de dolari.

Te-ar mai putea interesa și
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Rețeaua de autostrăzi și drumuri expres în exploatare a României a ajuns la peste 1.091 de kilometri, transmite pe pagina proprie ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. Amintim că joi a......
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul însă a scăzut
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul ...
Consiliul director al Grupului Lavazza a aprobat declarațiile financiare consolidate la 31 decembrie 2023 și a anunțat ...
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei ...
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...