Profitul net al grupului Ariston Thermo a crescut cu 9,6% în 2015, la 80 de milioane de euro

Ariston Thermo, furnizor global de echipamente destinate încălzirii şi producerii de apă caldă menajeră, a obţinut în 2015 venituri de 1,433 miliarde de euro, în creştere cu 6,8% faţă de anul anterior.
Economica.net - lun, 18 apr. 2016, 08:43
Profitul net al grupului Ariston Thermo a crescut cu 9,6% în 2015, la 80 de milioane de euro

Indicatorul EBITDA (profitul brut înaintea ajustărilor cu dobânzile, deprecierea şi amortizările) a înregistrat o creştere de 13%, ajungând la 174 de milioane de euro (de la 11,5% la 12,1% din totalul veniturilor), iar EBIT ajustat s-a majorat cu 12,8% şi a ajuns la 132 de milioane de euro (marjele privind veniturile au crescut de la 8,7% la 9,2%). În acelaşi timp, profitul net a ajuns la 80 de milioane de euro, în creştere cu 9,6%, comparativ cu anul 2014.

La încheierea anului financiar, poziţia financiară netă a fost de şapte milioane de euro, pozitivă, în scădere faţă de anul 2014, când s-a situat la 23 de milioane de euro, acest lucru fiind determinat în principal de achiziţiile şi investiţiile făcute, dar şi de răscumpărarea acţiunilor proprii – reprezentând 8,6% din capitalul social – deţinute de acţionari minoritari.

De asemenea, investiţiile şi resursele dedicate sectorului de cercetare şi dezvoltare au fost de 72 de milioane de euro, cu peste 18% mai mari faţă de anul anterior (61 de milioane de euro în 2014).

Grupul investeşte în soluţii de înaltă eficienţă energetică şi în soluţii ce folosesc energie regenerabilă, dar se axează şi pe dezvoltarea aplicaţiilor şi serviciilor conexe, care contribuie la maximizarea conservării energiei. Printre principalele noutăţi se numără platforma de boilere electrice cu acumulare Andris, pompa de căldură Nimbus, linia de centrale termice în condensare Cares Premium şi sistemele cu control la distanţă Ariston NET.

Pe parcursul anului 2015, Ariston Thermo a încheiat şi două achiziţii importante în Europa – în luna aprilie Ariston Thermo a achiziţionat în Danemarca întreg pachetul de acţiuni al Gastech-Energi A/S, o companie cu 150 de angajaţi şi vânzări anuale de circa 26 de milioane de euro, iar în luna iulie a achiziţionat SPM, un producător francez specializat în producţia de arzătoare.

La începutul acestui an, compania a aniversat şi 50 de ani de la inaugurarea unităţii de producţie din Genga, aflată în regiunea Marche din Italia. Centrul de producţie din Genga, care operează la capacitate maximă din anul 1966, a devenit de-a lungul timpului unul dintre cele mai performante din cadrul Grupului, mai ales pe segmentul boilerelor de înaltă eficienţă. De altfel, în această unitate de producţie sunt fabricate majoritatea modelelor de boilere comercializate pe piaţa din România. În prezent, la fabrica din Genga, care are o suprafaţă de 40.000 de m2, lucrează 250 de persoane, iar producţia anuală este de aproximativ 1,6 milioane de boilere.

Scopul nostru este să continuăm dezvoltarea şi să rămânem exportatori importanţi. Peste 40% din producţia grupului nostru este realizată în cele şapte fabrici din Italia, iar 89% din venituri sunt generate de pieţele străine’, a declarat Paolo Merloni, preşedinte executiv Ariston Thermo.

În 2016, Ariston Thermo mizează pe menţinerea creşterii business-ului, atât pe pieţele mature, cât şi pe cele cu o dezvoltare rapidă.

Anul trecut, Grupul a vândut şapte milioane de produse în peste 150 de ţări: are 6.700 de angajaţi în cele 54 de companii şi şase reprezentanţe prezente în 34 de ţări şi 20 fabrici în 12 ţări. Grupul oferă o gamă largă de produse, sisteme şi servicii, în principal sub mărcile Ariston, Elco, Chaffoteaux, Atag Heating şi Racold.

Ariston Thermo România este filiala locală a companiei italiene Ariston Thermo Group. Portofoliul de produse Ariston Thermo România este compus din centrale termice murale şi de pardoseală, convenţionale şi în condensare sub brandurile Ariston, Chaffoteaux şi Rendamax, boilere electrice şi indirecte, instanturi pe gaz, aparate de aer condiţionat şi panouri solare.

Te-ar mai putea interesa și
Carantina zonală se încheie pentru localitățile Glina, Tunari şi 1 Decembrie și se prelungește pentru Popești-Leordeni
Carantina zonală se încheie pentru localitățile Glina, Tunari şi 1 Decembrie și se prelungește pentru Popești-Leordeni
Măsura de carantină zonală încetează de vineri, de la ora 22.00, pentru localităţile Glina, Tunari şi 1 Decembrie, potrivit unui comunicat al Prefecturii Ilfov....
Un robot proiectat de o firmă din Israel ar putea să le ia în scurt timp locul degustătorilor de cafea
Un robot proiectat de o firmă din Israel ar putea să le ia în scurt timp locul degustătorilor de cafea
Zilele în care experţii se adunau într-o cameră ermetică pentru a degusta cafeaua şi a da note cu privire la culoare, ...
Guvernul de la Roma a decis relaxarea restricțiilor începând cu sfârșitul lunii aprilie
Guvernul de la Roma a decis relaxarea restricțiilor începând cu sfârșitul lunii aprilie
Italia ar urma să înceapă redeschiderea restaurantelor şi a şcolilor de luni, 26 aprilie, a anunţat vineri şeful guvernului ...
Angela Merkel s-a vaccinat împotriva COVID-19 cu serul de la AstraZeneca
Angela Merkel s-a vaccinat împotriva COVID-19 cu serul de la AstraZeneca
Cancelarul german Angela Merkel a primit vineri prima doză a vaccinului dezvoltat împotriva maladiei COVID-19 de compania ...