1EUR = 4.8590 RON | Bucureşti 28 º

Companii

Profitul net al Inditex a crescut anul trecut cu 12%, la 1,93 miliarde de euro

Profitul net al grupului spaniol Inditex, cel mai mare retailer de îmbrăcăminte la nivel mondial, prezent şi în România, a crescut cu 12% anul trecut, la 1,93 miliarde de euro, susţinut de noile magazine înfiinţate în Asia, iar planurile de extindere a reţelei vor continua în următorii trei ani.

21 mar, 2012 | ECONOMICA.net

Analiştii intervievaţi de Bloomberg anticipau un profit net de 1,92 miliarde de euro.

Vânzările nete au urcat anul trecut cu 10%, la 13,79 miliarde de euro. Calculată în monede locale, creşterea vânzărilor a fost de 11%.

Inditex a înfinţat anul trecut 483 de noi magazine, astfel că numărul total al acestora a crescut cu 9,7%, la 5.527 de unităţi, grupul fiind prezent în 82 de ţări. Retailerul a deschis noi magazine pe 49 de pieţe, dintre care cinci sunt noi, respectiv Australia, Taiwan, Azerbaidjan, Africa de Sud şi Peru.

Grupul va înregistra în următorii trei ani o rată de dezvoltare a reţelei de magazine de 8%-10%, a declarat directorul general Pablo Isla.

Inditex a creat anul trecut 9.374 de noi locuri de muncă, forţa totală de muncă ajungând la 109.512 angajaţi.

"Profitul anului trecut a fost ridicat, iar performanţele vânzărilor la începutul lui 2012 sunt şi ele destul de bune", a afirmat Jose Rito, analist la Banco BPI din Porto, Portugalia.

Retailerul intenţionează să înfiinţeze în acest an 480-520 de magazine, inclusiv primul Massimo Dutti din SUA.

Campania de extindere va majora cheltuielile de capital la circa 950 milioane de euro, de la 840 milioane euro anul trecut.

Din luna septembrie, toate brandurile grupului au şi magazine online, oferind servicii prin intermediul acestora pe 18 pieţe europene, precum şi în SUA şi Japonia. Inditex urmează să înceapă vânzări online şi în China, în toamna acestui an.

În România, reţeaua Inditex numără 72 de magazine, cu brandurile Zara, Pull&Bear, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara Home şi Massimo Dutti, potrivit site-ului grupului.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO