Medlife se pregăteşte să intre la Bursă cu un profit net de nici 10.000 de euro

Profitul net al Grupului MedLife a scăzut cu 99,5% în primele nouă luni din acest an raportat la perioada similară din 2015, la 43.138 lei, conform datelor neauditate, reiese din informaţiile publicate marţi pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Economica.net - mar, 06 dec. 2016, 10:02
Medlife se pregăteşte să intre la Bursă cu un profit net de nici 10.000 de euro

În primele nouă luni, Grupul a avut vânzări de peste 361,4 milioane de lei, în creştere cu 26,6% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent.

Datoriile pe termen lung însumează peste 196,5 milioane lei, în urcare cu 26,1%, în raport cu intervalul ianuarie – septembrie 2015.

Conform documentului, în luna octombrie, Grupul a tras o sumă suplimentară de 1,6 milioane euro din împrumutul sindicalizat pentru a finanţa achiziţia Centrului Medical Panduri. De asemenea, în noiembrie, a rambursat 2,1 milioane euro reprezentând sume datorate şi dobânzile acumulate din împrumuturi şi contracte de leasing financiar. În aceeaşi lună, Grupul a tras 4 milioane euro din împrumutul încheiat la 30 septembrie cu International Finance Corporation, membru al Grupului Băncii Mondiale, din care 1,5 milioane euro sunt disponibili în conturile bancare ale grupului.

Acţiunile MedLife ar putea fi admise la tranzacţionare în 21 decembrie, cu simbolul ‘M’, informează Bursa de Valori Bucureşti.

Vor fi listate peste 8,84 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 0,25 lei/acţiune, conform deciziei ASF de aprobare a prospectului de ofertă publică secundară iniţială de vânzare de acţiuni deţinute de V4C Eastern Europe Holding V Limited şi International Finance Corporation la societatea MedLife.

Oferta este împărţită în două tranşe, respectiv 15% dintre acţiunile oferite (1.326.072 acţiuni) va fi oferit iniţial oricăror persoane fizice sau juridice care nu întrunesc criteriile de încadrare ca Investitori Instituţionali, iar restul de peste 7,51 milioane de acţiuni vor fi oferite instituţiilor de credit, firmelor de investiţii, organismelor de plasament corectiv, societăţilor de asigurare, fondurilor de pensii etc.

În prezent, V4C deţine 36,2% din capitalul social, International Finance Corporation – 12,7%, Mihaela Gabriela Cristescu – 15%, Mihail Marcu – 21%, iar Nicolae Marcu – 15%.

Preşedintele Bursei de Valori Bucureşti, Lucian Anghel, declara recent că listarea MedLife va aduce pe bursă, în următoarele 18 luni, şi alţi antreprenori români.

‘Cred cu convingere că MedLife va fi o tranzacţie de succes, va stimula antreprenorii români să aibă încredere, curaj, să-şi listeze compania pentru a obţine capital. Sper din suflet ca piaţa să susţină această tranzacţie. Nu vreau să îmi aduc aminte de Adeplast, tranzacţie în care un broker a ieşit în presă în prima zi şi a criticat tranzacţia, brokerul care ar fi trebuit să atragă companii pentru că beneficiază de acest lucru. Ne dăm practic cu stângul în dreptul. Eu sper să înţelegem din ce s-a întâmplat în trecut pentru că, dacă MedLife se va lista, sunt ferm convins că în 18 luni vom avea şi alţi antreprenori români care vor ridica capital de pe bursă. Lucrurile acestea nu sunt întâmplătoare’, a spus Anghel.

El a mai arătat că antreprenorii întreabă brokerii şi oficialii BVB despre o tranzacţie de succes pentru a şti dacă să se listeze.

‘E greu după eşuarea unei tranzacţii gen Adeplast să vezi în termen scurt alţi antreprenori. Prima discuţie este: ‘Arătaţi-mi o tranzacţie de succes de la un antreprenor!’ Asta este una dintre primele întrebări pe care antreprenorii ni le pun nouă – şi mai ales brokerilor -, care sunt principalii vectori care ar putea să aducă companii la bursă’, a explicat preşedintele BVB.

Te-ar mai putea interesa și
Câștigurile realizate de Grecia din turism au crescut în primele două luni din an cu 24,5%
Câștigurile realizate de Grecia din turism au crescut în primele două luni din an cu 24,5%
Veniturile Greciei din turism au crescut în primele două luni din acest an cu 24,5%, arată datele oficiale publicate vineri, ceea ce a ajutat la moderarea deficitului de cont curent, informează......
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas ...
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...