Profitul net al SIF3 Transilvania a scăzut de 13 ori în primul trimestru din 2013

Profitul net al societăţii de investiţii financiare SIF3 Transilvania s-a cifrat la 5,22 milioane lei în primul trimestru din 2013, mai mic cu 62,58 milioane lei decât profitul net realizat în trimestrul I din anul precedent, se arată într-un raport al SIF Transilvania.
Economica.net - vin, 10 mai 2013, 20:57
Profitul net al SIF3 Transilvania a scăzut de 13 ori în primul trimestru din 2013

Potrivit documentului menţionat, scăderea severă a profitului net a fost determinată în principal de realizarea atât a unor tranzacţii mai mici pe piaţa de capital, cât şi a unor tranzacţii cu acţiuni la un raport de cost/venit mai mare.

Astfel, în trimestrul I 2013 rata rentabilităţii veniturilor este de 16,87%, mai mică cu 71,60% comparativ cu nivelul înregistrat în perioada similară din anul precedent, în timp ce raportul cost/venit este de 83,13%, în creştere cu 71,60%, comparativ cu perioada similară din anul precedent.

Pentru întregul an 2013, societatea de investiţii financiare a bugetat un profit net de 150 milioane lei faţă de 212 milioane lei în 2012.

În primele trei luni din 2013, veniturile totale au fost de 35,378 milioane lei, iar cheltuielile totale de 29,41 milioane lei.

Situaţiile financiare întocmite pentru trimestrul I 2013 nu sunt auditate de către auditorul financiar al societăţii, urmând a fi supuse auditului financiar numai situaţiile financiare anuale.

 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Valoarea investiţiilor în startup-urile româneşti s-a triplat anul trecut, depăşind pragul de 100 de milioane de euro- raport
Valoarea investiţiilor în startup-urile româneşti s-a triplat anul trecut, depăşind pragul de 100 de milioane de euro- ...
Valoarea totală a investiţiilor în startup-urile româneşti s-a triplat în 2021, depăşind 116,9 milioane de euro după ...
Anglia renunţă la majoritatea restricţiilor antiepidemice
Anglia renunţă la majoritatea restricţiilor antiepidemice
Anglia a renunţat joi la aproape toate restricţiile antiepidemice aflate încă în vigoare pentru a combate COVID-19, ...
Despre lupta cu inflaţia
Despre lupta cu inflaţia
“Inflația apare atunci când oamenii încep să vorbească despre inflație” spune un citat celebru al lui Alan Blinder, ...