1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti -2 º

Companii

Profitul net al Societăţii Naţionale a Sării a scăzut de 12 ori în primul semestru, la 4,1 milioane lei

Societatea Naţională a Sării (Salrom), singurul producător de sare din România, a avut în primul semestru al anului un profit net de 4,1 milioane lei, de aproape 12 ori mai mic faţă de cel raportat în perioada similară a anului trecut, de 48,8 milioane lei, scrie News.ro.

29 noi, 2020 | News.ro

Veniturile operaţionale au scăzut în prima parte a anului cu 39%, la 127,7 milioane lei, de la 209 milioane lei în prima parte a lui 2019, scrie News.ro.

Rezultatele financiare apar în raportul publicat de Fondul Proprietatea, acţionar minoritar care deţine 49% din acţiunile companiei.

”Compania a publicat rezultatele financiare pentru semestrul 1 2020: venituri operaţionale de 127,7 milioane lei (-38,9% faţă de semestrul 1 2019), EBITDA de 14 milioane lei (-80% faţă de semestrul 1 2019), profit operaţional de 3,1 milioane lei şi profit net de 4,1 milioane lei”, arată raportul FP.

De asemenea, în luna iulie, Fondul Proprietatea i-a propus şi numit prin voturi cumulative pe Simona Fătu şi Cătălin Niculiţă ca membri în Consiliul de Administraţie. Acţionarul majoritar, Ministerul Economiei, i-a propus şi votat pe Nicolae Tulici, Cătălin Paraschiv şi Lucian Rusu Petrică în calitate de membri interimari în Consiliul de Administraţie.

În octombrie, FP a propus şi votat prelungirea cu două luni a mandatului interimar al Simonei Fătu şi al lui Cătălin Niculiţă. Acţionarul majoritar a propus şi votat extinderea cu două luni a mandatului interimar al lui Nicolae Tulici, Cătălin Paraschiv şi al lui Lucian Rusu Petrică.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO