Profitul net al UniCredit Ţiriac a scăzut la 24 milioane lei, deşi câştigul operaţional a crescut

UniCredit Ţiriac a obţinut în primul trimestru un profit net de 24,1 milioane lei (5,6 milioane euro), în scădere cu 26,6% faţă de intervalul similar de anul trecut, deşi câştigul operaţional brut a urcat cu 8%, a anunţat joi banca.
Economica.net - joi, 10 mai 2012, 15:09
Profitul net al UniCredit Ţiriac a scăzut la 24 milioane lei, deşi câştigul operaţional a crescut

Profitul operational brut a crescut cu 8%, pe fondul avansului cu 7,4% al veniturilor şi cu 7% în cazul cheltuielilor operaţionale. Raportul între costuri şi venituri s-a menţinut la 51%. Nivelul veniturilor a crescut datorită creşterii cotei de piaţă atât în cazul portofoliului de credite, cât şi pe segmentul atragerii de depozite, precum şi datorită creşterii câştigurilor din operaţiunile de trezorerie.

Activele băncii erau de 22,3 miliarde lei (5,1 miliarde euro) la finalul lui martie 2012, în creştere cu 17,5% faţă de finele primului trimestru de anul trecut, dar în scadere cu 2,5% faţă de inceputul anului curent.

Valoarea creditelor din bilanţ a urcat cu 22,1% faţă de martie 2011, respectiv cu 2% faţă de sfârşitul anului trecut, până la 16,2 miliarde lei (18,9 miliarde lei incluzând creditele externalizate).

Depozitele clienţilor au ajuns la 11,1 miliarde lei, în creştere cu 28% faţă de finalul primului trimestru al anului trecut.
„Rezultatele băncii în primele trei luni ale anului au înregistrat o evoluţie bună, în ciuda încetinirii activităţii economice în România. Un rol hotărâtor în acest sens l-a avut calitatea portofoliului de clienţi existenţi şi finanţarea nevoilor unor noi clienţi prin valorificarea poziţiei financiare solide pe care UniCredit o are în calitate de bancă locală şi de instituţie financiară internaţională de importanţă sistemică. De asemenea, a crescut accentul pus pe creditarea în lei şi sperăm că aceasta tendinţă de normalizare a pieţei bancare va continua”, a declarat Răsvan Radu, CEO UniCredit Ţiriac Bank.

Rata solvabilităţii s-a plasat la 11,1% la finalul lunii martie 2012, peste nivelul reglementat.
Cheltuielile cu provizioanele au urcat cu 21,5% faţă de primele trei luni din 2011, dar s-au menţinut la acelaşi nivel comparativ cu ultimele două trimestre ale anului trecut.

„Vom continua să finanţăm economia românească într-un ritm prudent, dar superior celui al pieţei bancare, în concordanţă cu nivelul cererii de credite. În acelaşi timp, ne vom concentra pe îmbunătăţirea calităţii indicatorilor de risc. Vizăm, de asemenea, o creştere stabilă a depozitelor clienţilor şi o poziţie confortabilă a lichidităţii.Oportunităţile pentru creşterea veniturilor vor fi limitate şi în acest an, din cauza volatilităţii pieţelor şi redresării lente a economiei, însă vom continua să identificăm soluţii optime de finanţare şi gestionare a banilor pentru clienţii noştri”, a completat Răsvan Radu.

Te-ar mai putea interesa și
România va participa la programul comun al statelor UE de achiziționare de obuze pentru Ucraina
România va participa la programul comun al statelor UE de achiziționare de obuze pentru Ucraina
Un număr de 17 din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, plus Norvegia, au convenit luni să cumpere în comun muniţii de artilerie în valoare de două miliarde de euro pe care să le......
Ministerul Finanțelor a împrumutat 400 de milioane de lei de la bănci
Ministerul Finanțelor a împrumutat 400 de milioane de lei de la bănci
Ministerul Finanţelor a împrumutat, luni, 400 de milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat ...
Nuclearelectrica a semnat un memorandum cu Emirates Nuclear Energy Corporation, pentru a colabora la dezvoltarea programului de energie nucleară
Nuclearelectrica a semnat un memorandum cu Emirates Nuclear Energy Corporation, pentru a colabora la dezvoltarea programului ...
Companiile Nuclearelectrica și Emirates Nuclear Energy Corporation (ENEC) anunță semnarea unui emorandum de înțelegere ...
APIA a început să elibereze adeverințe pentru solicitanții de ajutoare de stat în sectorul creșterii animalelor
APIA a început să elibereze adeverințe pentru solicitanții de ajutoare de stat în sectorul creșterii animalelor
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a început eliberarea de adeverinţe pentru solicitanţii ...