Profitul Nissan, afectat de majorarea preţurilor materiilor prime şi de aprecierea yenului

Profitul operaţional al Nissan, al doilea producător auto nipon, a scăzut cu 29% în trimestrul doi din 2018, în urma majorării preţurilor materiilor prime şi a aprecierii yenului, transmit Kyodo şi Reuters.
Economica.net - joi, 26 iul. 2018, 12:35
Profitul Nissan, afectat de majorarea preţurilor materiilor prime şi de aprecierea yenului

În perioada aprilie-iunie 2018, profitul operaţional s-a situat la 109,14 miliarde de yeni (986 milioane de dolari), în timp ce vânzările au înregistrat un declin de 1,6%, la 2.720 miliarde de yeni (25,58 miliarde de dolari).

În America de Nord, cea mai mare piaţă a Nissan, reprezentând un sfert din vânzările sale globale, profitul a scăzut cu 2%, din cauza declinului de 9,5% a vânzărilor în SUA.

Anul acesta compania va lansa SUV-ul Kicks şi sedanul Altima, ceea ce va limita scăderea livrărilor în a doua parte a anului, a precizat Nissan.

Compania se aşteaptă ca în America de Nord vânzările să scadă cu 2,9% în anul fiscal care se va încheia la 31 martie 2019, iar pe plan global ar urma să înregistreze un avans de 2,7%.

În trimestrul doi din 2018 livrările Nissan în China au urcat cu 6,9% dar au scăzut cu 3% pe plan global ( la 1,31 milioane de vehicule), cu 12,7% în Europa şi cu 0,8% în Japonia.

În perioada aprilie-iunie 2018, profitul net a scăzut cu 14,1%, la 115,83 miliarde de yeni (1,04 miliarde de dolari), în urma majorării preţurilor materiilor prime şi a evoluţiei vânzărilor pe plan global.

Pentru anul fiscal care se va încheia la 31 martie 2019, Nissan şi-a menţinut estimarea de profit net la 500 miliarde de yeni (în scădere cu 33,1% faţă de anul precedent), cea de profit operaţional la 540 miliarde de yeni (un declin de 6%) şi cea de vânzări la 12.000 miliarde de yeni (în creştere cu 0,4%).

Renault şi Nissan au un parteneriat din 1999, în care Renault deţine 44,3% din acţiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acţiunile Renault.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

Te-ar mai putea interesa și
Loteria Română va lansa 1 milion de lozuri în campania TEAM Romania, dedicată Jocurilor Olimpice de la Paris
Loteria Română va lansa 1 milion de lozuri în campania TEAM Romania, dedicată Jocurilor Olimpice de la Paris
Compania Naţională Loteria Română va lansa o serie de 1.000.000 de lozuri în campania TEAM Romania, iar 30% din sumele încasate se constituie venit al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român,......
Inundațiile record au dezvăluit vulnerabilitatea Dubaiului. Pagube uriașe pentru economia mondială după ce viața „s-a oprit” în orașul luxului
Inundațiile record au dezvăluit vulnerabilitatea Dubaiului. Pagube uriașe pentru economia mondială după ce viața „s-a ...
Precipitații abundente, furtuni și inundații pe scară largă au lovit sud-vestul Asiei, în special Emiratele Arabe Unite, ...
Aplicațiile online de cumpărături Temu și Shein au intrat în vizorul ANPC. Inspectorii suspectează că reducerile nu sunt autentice sau că se face vânzare sub presiune
Aplicațiile online de cumpărături Temu și Shein au intrat în vizorul ANPC. Inspectorii suspectează că reducerile nu ...
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) derulează în această perioadă o actiune de verificare ...
Deca: Metodologia de acordare a gradaţiei de merit a fost trimisă la Monitorul Oficial
Deca: Metodologia de acordare a gradaţiei de merit a fost trimisă la Monitorul Oficial
Metodologia de acordare a gradaţiei de merit - sesiunea 2024 a fost trimisă la Monitorul Oficial, a anunţat marţi ministrul ...