Profitul Nissan depăşeşte estimările, datorită majorării livrărilor în China şi SUA

Nissan, al doilea mare producător auto din Japonia, a raportat un profit peste estimările analiştilor în perioada aprilie - iunie 2014, datorită majorării livrărilor în China şi SUA, cele mai mari pieţe ale sale, transmite Bloomberg.
Economica.net - lun, 28 iul. 2014, 10:22
Profitul Nissan depăşeşte estimările, datorită majorării livrărilor în China şi SUA

În trimestrul doi din 2014, profitul net al Nissan a urcat cu 37%, la 112,1 miliarde de yeni (1,1 miliarde de dolari) în timp ce analiştii se aşteptau la 84,3 miliarde de yeni.

Majorarea profitului arată că şeful alianţei Renault-Nissan, Carlos Ghosn, câştigă teren, după ce a demarat în noiembrie o serie de schimbări pentru a îmbunătăţi managementul în SUA. Livrările Nissan le-au depăşit anul acesta pe cele ale rivalelor Honda şi Toyota în SUA şi China.

Profitul operaţional în trimestrul doi din 2014 a urcat cu 13%, la 122,6 miliarde de yeni (1,20 miliarde de dolari), în timp ce analiştii se aşteptau la 114,2 miliarde de yeni, în timp ce vânzările au înregistrat un avans de 10%, la 2.470 miliarde de yeni, iar analiştii estimau la 2.410 miliarde de yeni.

Nissan a menţinut estimările din mai, când anunţa că livrările pe plan mondial vor urca în acest an fiscal cu 8,9%, la 5,65 milioane de vehicule, reprezentând o cotă de piaţă globală de 6,7%. Veniturile ar urma să urce cu 3%, la 10.790 miliarde de yeni, în timp ce profitul operaţional va creşte cu 7%, la 535 miliarde de yeni.

La închiderea şedinţei de luni a bursei de la Tokyo, acţiunile Nissan înregistrau un avans de 0,8%, la 1.001,50 yeni. Anul acesta titlurile au urcat cu 13%.

‘Cererea încurajatoare pentru noi produse, beneficiile obţinute în urma recentelor investiţii în fabrici şi îmbunătăţirea condiţiilor în America de Nord, China şi Europa au dus la majorarea profiturilor şi a veniturilor’, a afirmat Carlos Ghosn.

De la anunţarea parteneriatului lor în 2010, Mercedes, Nissan şi Renault colaborează în domeniul motoarelor, uzinelor şi platformelor pentru modelele mici şi utilitare. Acest parteneriat s-a concretizat şi în preluarea unor participaţii încrucişate modeste.

Daimler deţine 3,10% din acţiunile Renault şi o participaţie similară la Nissan, în timp ce Renault posedă 3,10% din capitalul Daimler.

Renault deţine în prezent 43,4% din acţiunile Nissan, care, la rândul său, are 15% din acţiunile Renault. De la fuziunea lor, în 1999, cei doi parteneri derulează o serie de achiziţii comune pentru a reduce costurile.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Rafila: Cu siguranță săptămâna viitoare depășim 40.000 de cazuri de COVID-19 pe zi. Cred că în mai va putea fi reluată organizarea de evenimente
Rafila: Cu siguranță săptămâna viitoare depășim 40.000 de cazuri de COVID-19 pe zi. Cred că în mai va putea fi reluată ...
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat sâmbătă că România se află într-o perioadă de creştere a cazurilor ...
După Macron, ministrul francez al Apărării susține la rândul său că Parisul e disponibil să trimită trupe militare în România
După Macron, ministrul francez al Apărării susține la rândul său că Parisul e disponibil să trimită trupe militare ...
Franţa este pregătită să trimită sute de militari în România şi să-şi asume responsabilitatea de a constitui o ...
Cine deține cele mai puternice cinci supercomputere din lume și la ce le folosesc
Cine deține cele mai puternice cinci supercomputere din lume și la ce le folosesc
Un supercomputer este o mașină construită pentru a gestiona miliarde, dacă nu chiar trilioane de calcule simultan. Cu ...