1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 12 º

Companii

Profitul Nuclearelectrica va fi de 16 ori mai mic în acest an şi va ajunge la 27,9 mil. lei

Producătorul de energie Nuclearelectrica estimează că va obţine în acest an un profit de 27,9 milioane de lei, de 16 ori mai mic decât cel obţinut în 2013, respectiv 456 milioane de lei, potrivit proiectului bugetului de venituri şi cheltuieli (BVC), ce va fi supus aprobării în Adunarea Generală a Acţionarilor din 11 martie.

11 feb, 2014 | ECONOMICA.net

'Propunerea BVC SN Nuclearelectrica SA pe anul 2014 a fost elaborată pornind de la condiţiile actuale de piaţă, legate de evoluţia consumului de energie electrică, a preţurilor pe diferitele segmente ale pieţei concurenţiale, precum şi a cantităţilor şi preţurilor reglementate. Bugetarea cheltuielilor s-a făcut în condiţii de austeritate faţă de anul anterior şi de nevoile reale pentru menţinerea pe termen lung a performanţelor de operare şi securitate nucleară, acestea fiind dimensionate ţinând cont şi de evoluţia anticipată negativă a veniturilor ce se vor obţine în 2014, comparativ cu anul anterior', se arată în nota de fundamentare a proiectului de buget.

Veniturile totale sunt estimate la 1,822 miliarde de lei, din care 1,746 miliarde de lei venituri din exploatare şi 76 milioane de lei venituri financiare.

Compania se aşteaptă să obţină în acest an 1,626 miliarde de lei din vânzarea producţiei de energie electrică şi termică.

'Cantitatea de energie electrică prognozată a fi produsă şi livrată în Sistemul Energetic Naţional (SEN) în 2014 este de 10,546 milioane de MWh; aceasta s-a estimat pe baza realizărilor CNE Cernavodă din ultimii trei ani, considerând funcţionarea unităţilor la un nivel de putere în jurul puterii nominale şi 49 de zile estimate de opriri planificate şi neplanificate', se mai arată în documentul citat.
Cantitatea de energie vândută pe piaţa reglementată în acest an va fi de 3,743 milioane de MWh, aşa cum a stabilit Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), şi reprezintă 35,49% din totalul producţiei Nuclearelectrica.

Preţul de vânzare este de 145,88 lei pe MWh pentru energia de pe piaţa reglementată, tarif stabilit, de asemenea, de ANRE.

Veniturile din vânzarea de energie termică au fost estimate luând în calcul o cantitate de energie termică livrată de de circa 55.000 de gigacalorii, conform datelor istorice ale consumului pe plan local în oraşul Cernavodă. Preţul pentru energia termică utilizat este de 30 de lei pe gigacalorie, preţ reglementat de ANRE, astfel că valoarea preliminată a fi obţinută din vânzarea producţiei de energie termică în 2014 este de 1,65 milioane de lei.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO