1EUR = 4.7764 RON | Bucureşti 8 º

Companii

Profitul operaţional al Continental a scăzut cu 20%, în al treilea trimestru din 2019

Profitul operaţional ajustat al Continental a scăzut cu 20% în trimestrul trei din 2019, iar grupul german a avertizat marţi că se aşteaptă la o scădere cu 6% a producţiei de maşini şi camionete, transmit MarketWatch şi Reuters citate de Agerpres.

12 noi, 2019 | Agerpres

După ce a a prezentat luna trecută rezultatele preliminare, al doilea mare producător european de componente auto şi anvelope a confirmat că vânzările în perioada iulie-septembrie au crescut la aproximativ 11,1 miliarde euro (12,23 miliarde dolari), în timp ce marja ajustată de profit operaţional s-a situat la 5,6%, faţă de 7,1% în urmă cu un an.

Continental AG nu se aşteaptă la o îmbunătăţire a producţiei auto globale în următorii cinci ani.

"În cel mai bun caz, ne aşteptăm la un trend uşor descendent în 2020", a afirmat directorul financiar Wolfgang Schaefer.

Compania se aşteaptă ca în trimestrul patru din 2019 producţia auto să scadă în continuare în China, Europa şi America de Nord. Din cauza încetinirii preconizate a producţiei auto mondiale, grupul german a decis să treacă în conturile sale o depreciere a activelor de 2,5 miliarde euro, în principal legate de achiziţiile făcute înainte de 2008.

Toate cele cinci divizii Continental sunt reprezentate în România. Continental deţine şapte unităţi de producţie şi patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Braşov şi Iaşi.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO