1EUR = 4.8743 RON | Bucureşti 14 º

Companii

Profitul OTE a scăzut uşor în primul trimestru din cauza condiţiilor dificile din Grecia şi România

Grupul Hellenic Telecommunications Organisation (OTE) a raportat, joi, o scădere de 1,7% a profitului EBITDA în primul trimestru, din cauza condiţiilor dificile din Grecia şi România, informează Reuters.

11 mai, 2017 | Agerpres

OTE, companie controlată în proporţie de 40% de grupul german Deutsche Telekom, a înregistrat în primele trei luni ale acestui an un rezultat EBITDA de 304,1 milioane de euro, în scădere faţă de 309,3 milioane de euro în perioada similară a anului trecut. În schimb, veniturile consolidate ale OTE au crescut cu 0,1% în primul trimestru până la 929 milioane de euro, în principal ca urmare a creşterii veniturilor din operaţiunile de telefonie fixă din Grecia şi România.

'Ne aşteptăm la o îmbunătăţire graduală pe măsură ce profităm de extinderea reţelei noastre VDSL şi de îmbunătăţirea mediului de afaceri', a declarat preşedintele director general de la OTE, Michael Tsamaz.

În România, veniturile totale ale OTE au scăzut cu 1,5% în primul trimestru până la 229,8 milioane de euro, în timp ce profitul EBITDA a înregistrat un declin de 1,7 milioane euro, până la 37,1 milioane euro. 'Grupul OTE investeşte în modernizarea infrastructurii de reţea din România, inclusiv în extinderea acoperirii 4G şi a FTTH, care sunt elemente cheie ale strategiei sale pe această piaţă'.

Datele furnizate de OTE arată că, în comparaţie cu data de 31 martie 2016, numărul utilizatorilor de servicii de televiziune prin cablu din România a crescut uşor cu 0,6% până la 1,457 milioane, în timp ce numărul utilizatorilor de servicii de internet în bandă largă a scăzut cu 1,3% până la 1,17 milioane.

În ceea ce priveşte performanţele diviziei de telefonie mobilă din România, numărul abonaţilor Telekom Romania a scăzut cu 11,2% într-un an, ajungând la 5,02 milioane în primul trimestru al acestui an, dintre care 32,3% erau clienţi de tip postpaid. În aceste condiţii, rezultatul EBITDA a scăzut cu 14,2% în ritm anual până la 15,7 milioane euro.

Deutsche Telekom controlează 40% din acţiunile Hellenic Telecommunications Organization (OTE), care, la rândul său, deţine 54,01% din Telekom România. La jumătatea lunii august 2014, Romtelecom şi Cosmote România au anunţat că vor fi reprezentate comercial prin intermediul brandului Telekom România, iar produsele şi serviciile vor fi oferite sub brandul 'T'.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO