1EUR = 4.8743 RON | Bucureşti 15 º

Companii

Profitul OTE, afectat de situaţia dificilă din Grecia şi România

Profitul Hellenic Telecommunications Organization (OTE) a scăzut cu 1,4% în trimestrul patru din 2016, din cauza condiţiilor dificile din Grecia şi România, transmite Reuters.

02 mar, 2017 | Agerpres

OTE, cel mai mare operator de telecomunicaţii din Grecia, a pierdut în ultimii ani o parte din cota sa de piaţă, iar majorările de taxe de pe piaţa internă au afectat câştigurile. Dar investiţiile semnificative în servicii de Internet de mare viteză VDSL şi creşterea rapidă a operaţiunilor de pay-TV au ajutat OTE să-şi recâştige clienţii pe segmentul serviciilor de telefonie fixă.

Profitul înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare (EBITDA) a scăzut în perioada octombrie-decembrie 2016 la 343,70 milioane de euro (362,1 milioane de dolari), de la 348,5 milioane de euro în trimestrul patru din 2015.

Recesiunea din Grecia a redus operaţiunile de telefonie mobilă, în timp ce concurenţa dură din România a afectat segmentul serviciilor de telefonie fixă.

OTE a anunţat că nu se aşteaptă în următoarele trimestre la modificări semnificative ale actualelor tendinţe dar va majora investiţiile la aproximativ 700 de milioane de euro pentru întregul an.

OTE va plăti dividende de 0,16 euro per titlu, în creştere de la 0,10 euro în 2015.

Deutsche Telekom controlează 40% din acţiunile Hellenic Telecommunications Organization (OTE), care, la rândul său, deţine 54,01% din Telekom România. La jumătatea lunii august 2014, Romtelecom şi Cosmote România au anunţat că vor fi reprezentate comercial prin intermediul brandului Telekom România, iar produsele şi serviciile vor fi oferite sub brandul 'T'.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO