Profitul Samsung, sprijinit de creşterea cererii pentru cipuri de memorie

Grupul sud-coreean Samsung Electronics Co Ltd a anunţat vineri că în trimestrul patru din 2021 profitul său operaţional a înregistrat probabil o creştere de 52% în ritm anual, datorită cererii solide pentru cipuri de memorie, transmit DPA şi Reuters.
AGERPRES - vin, 07 ian. 2022, 10:44
Profitul Samsung, sprijinit de creşterea cererii pentru cipuri de memorie

Conform estimărilor preliminare ale Samsung, în perioada octombrie-decembrie 2021, profitul său operaţional a urcat la 13.800 miliarde woni (11,5 miliarde dolari), cel mai bun rezultat din ultimii patru ani, în timp ce analiştii intervievaţi de Refinitiv se aşteptau la 15.200 miliarde woni.

De asemenea, vânzările trimestriale au crescut probabil cu 23%, până la 76.000 de miliarde woni, în linie cu estimările.

Rezultatele definitive pentru trimestrul patru din 2021 urmează să fie publicate de Samsung pe 27 ianuarie.

Deşi preţurile cipurilor de memorie au scăzut în ultimele trei luni din 2021, majorarea cererii sprijină creşterea vânzărilor Samsung pe acest segment, apreciază analiştii.

La Bursa de la Seul, acţiunile Samsung au urcat cu 1,8% vineri, la 78.300 woni. Din noiembrie, titlurile grupului sud-coreean au crescut cu aproximativ 11%.

Estimările preliminare arată că Samsung a livrat în trimestrul patru din 2021 aproximativ 67 milioane de telefoane mobile inteligente, a informat compania Counterpoint Research.

Compania continuă să beneficieze de creşterea traficului de internet în perioada pandemiei de coronavirus (COVID-19), care a sporit cererea pentru cipuri de memorie pentru servere şi calculatoare personale, deoarece mai mulţi oameni lucrează de acasă. Consumatorii au achiziţionat masiv produse electronice de consum, ceea ce a provocat un deficit de semiconductori pe plan global.

Luna trecută, Samsung Electronics a anunţat înlocuirea directorilor responsabili de cele trei divizii principale ale grupului, precum şi combinarea diviziilor de telefoane mobile şi electronice de larg consum într-o singură entitate, ceea ce reprezintă cea mai mare reorganizare de după 2017, în ideea simplificării structurii şi concentrării pe operaţiunile din domeniul semiconductorilor.

Actualul director al diviziei de display-uri, Han Jong-hee, a fost promovat în postul de vicepreşedinte şi director general şi va conduce noua divizie combinată SET, care va regrupa operaţiunile Samsung din domeniul telefoanelor mobile şi electronicelor de larg consum. Separat, actualul director general al diviziei Electro-Mechanics, Kyung Kye-hyun, a fost numit director general adjunct la Samsung Electronics şi va conduce divizia de cipuri şi componente.

Această restructurare de amploare aduce laolaltă operaţiuni cu o mărime diferită. În trimestrul iulie-septembrie, divizia de comunicaţii mobile a raportat un profit operaţional de 3.360 miliarde woni (2,53 miliarde dolari), în timp ce divizia de electronice de consum a consemnat un profit operaţional de 760 miliarde woni.

Însă, Lee Jae-yun, analist la Yuanta Securities Korea, subliniază că această restructurare ar putea ajuta Samsung să răspundă la provocările cu care se confruntă operaţiunile sale de comunicaţii mobile şi electronice de larg consum, inclusiv printr-o mai bună conectare a dispozitivelor mobile şi electrocasnicelor pe o platformă care atrage şi păstrează clienţii. Însă, cele mai urgente probleme sunt legate de criza de cipuri, creşterea preţurilor la materiile prime, dificultăţile logistice şi concurenţa venită din partea Apple şi a rivalilor chinezi.

Ultima dată când Samsung Electronics a schimbat directorii de divizii a fost la finele lui 2017.

Gigantul sud-coreean Samsung Group vrea să se concentreze pe sectoare cum ar fi semiconductorii, inteligenţa artificială, robotica şi biofarmaceutică, şi intenţionează să investească 240.000 de miliarde de woni în aceste domenii în următorii trei ani. Principala divizie a grupului, Samsung Electronics are drept obiectiv devansarea grupului taiwanez TSMC pentru a deveni cel mai mare producător mondial de cipuri în 2030 şi în acest sens va investi 150 de miliarde de dolari în noi facilităţi de producţie.

Samsung este cel mai mare mare producător din lume de chipuri de memorie şi de telefoane mobile inteligente.

Te-ar mai putea interesa și
O vilă interbelică din centrul Bucureștiului e scoasă la vânzare pentru suma de 1.140.000 de euro
O vilă interbelică din centrul Bucureștiului e scoasă la vânzare pentru suma de 1.140.000 de euro
O vilă interbelică ridicată în stil eclectic și decorată cu zeități mitologice se vinde cu 1.140.000 de euro pe Storia, platforma de imobiliare lansată de OLX. Imobilul este situat pe o......
Antony Blinken: China nu furnizează direct Rusiei arme, rachete şi muniţii. În schimb furnizează maşini-unelte, micro-electronică şi optică
Antony Blinken: China nu furnizează direct Rusiei arme, rachete şi muniţii. În schimb furnizează maşini-unelte, micro-electronică ...
Secretarul american de stat Antony Blinken a declarat luni că, deşi China nu furnizează Rusiei arme şi muniţii, oferă ...
Brandul de produse cosmetice coreene KORIKA intră în România, în rețeaua de magazine Notino
Brandul de produse cosmetice coreene KORIKA intră în România, în rețeaua de magazine Notino
KORIKA, unul dintre cele mai apreciate branduri de produse cosmetice coreene din Europa, intră în magazinele Notino din ...
Omul de afaceri Ștefan Mandachi și economistul Iancu Guda lansează BIZZ Accelerator, un proiect de educație pentru antreprenorii și managerii din România
Omul de afaceri Ștefan Mandachi și economistul Iancu Guda lansează BIZZ Accelerator, un proiect de educație pentru antreprenorii ...
Ștefan Mandachi și economistul Iancu Guda lansează BIZZ Accelerator, un program de educație financiară de tip e-learning, ...