Profitul Siemens a scăzut cu 25% în trimestrul patru din 2014

Profitul net al grupului industrial german Siemens a scăzut cu 25% în trimestrul patru din 2014 în urma reevaluării instrumentelor financiare derivate, transmit AP şi Reuters.
Economica.net - mar, 27 ian. 2015, 08:47
Profitul Siemens a scăzut cu 25% în trimestrul patru din 2014

În perioada octombrie-decembrie 2014, profitul net a scăzut la 1,095 miliarde de euro (2,184 miliarde de dolari), de la 1,457 miliarde de euro în trimestrul patru din 2013.

Şeful Siemens, Joe Kaeser, a afirmat, marţi, că profitul net a fost afectat de reevaluarea instrumentelor financiare derivate din cauza ratelor scăzute ale dobânzilor. Mai mult, la divizia care construieşte turbine, s-a înregistrat un declin al profitului de 39%. Comenzile au scăzut cu 11%, la 18,04 miliarde de euro.

Veniturile au crescut cu 5% în trimestrul patru din 2014, la 17,415 miliarde de euro, de la 16,58 miliarde de euro în perioada similară din 2013.

Joe Kaeser se aşteaptă pe termen scurt la investiţii mai scăzute în sectorul petrolier şi la întârzierea unor proiecte, apreciind că exportatorii de ţiţei vor cheltui mai puţin pe infrastructură, din cauza declinului preţului ţiţeiului pe plan global.

‘În acelaşi timp, nu excludem posibilitatea ca unele state exportatoare să-şi reducă cheltuielile de infrastructură, dacă cotaţia barilului de ţiţei rămâne la actualul nivel’, a afirmat şeful Siemens.

Preţul ţiţeiului a scăzut cu peste 50% faţă de iunie 2014, pe fondul excesului de ofertă şi a cererii modeste. La bursa ICE Futures, cotaţia barilului de petrol Brent cu livrare în luna martie a scăzut luni cu 0,63 dolari, ajungând la închidere la valoarea de 48,16 dolari.

În următorii trei ani, Kaeser vrea să renunţe la afacerile neprofitabile, să majoreze cheltuielile de cercetare-dezvoltare pentru ca Siemens să câştige contracte profitabile în industrie.

Siemens are 360.000 de angajaţi şi este prezentă în 190 de ţări, fiind una dintre cele mai importante companii la nivel mondial, cu activităţi în domeniul energiei, telecomunicaţiilor, sănătăţii, transporturilor şi electronicii.

Compania Siemens are o activitate de peste 100 de ani în România, deţine afaceri în industrie, sănătate şi energie şi are peste 2.100 de angajaţi.

Te-ar mai putea interesa și
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei culturi a integrității și vigilenței în rândul angajaților. Conform......
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Ministerul Agriculturii doresc să legifereze importurile ...