Profitul Smithfield în România a crescut de patru ori în anul fiscal 2013, la 41 mil. dolari

Profitul operaţional al companiei americane Smithfield Foods în România a crescut de peste patru ori în anul fiscal 2013, încheiat în aprilie, la 41,4 milioane de dolari, susţinut de avansul vânzărilor şi subvenţiilor, precum şi de reducerea pierderilor din transferuri valutare.
Economica.net - mie, 19 iun. 2013, 12:17
Profitul Smithfield în România a crescut de patru ori în anul fiscal 2013, la 41 mil. dolari

În anul fiscal 2012, Smithfield Foods a înregistrat un profit operaţional de 7,9 milioane de dolari în România.

Vânzările au avansat în intevalul analizat cu 3%, de la 245,8 milioane de dolari în anul fiscal 2012 la 252,3 milioane de dolari, se arată în raportul financiar al companiei americane.

Vânzările şi profitul operaţional ale diviziei din România s-au îmbunătăţit ca urmare a preţului mediu de vânzare pe unitate mai mare şi a avansului volumului vânzărilor, care au beneficiat de aprobarea exporturilor din România către statele din UE începând din trimestrul al patrulea al anului fiscal 2012, se arată în raport.

De asemenea, rezultatele au fost susţinute şi de extinderea operaţiunilor de creştere a porcinelor în trimestrul al doilea din anul fiscal 2012.

La îmbunătăţirea profitului operaţional au contribuit şi reducerea cu 5,4 milioane de dolari a pierderilor din transferuri valutare, precum şi creşterea cu 3,9 milioane de dolari a subvenţiilor agricole primite de la stat.

Volumul vânzărilor din România a crescut cu 3% în intervalul analizat, în timp ce preţul mediu pe carcasă a urcat cu 13% (calculat în lei), iar numărul de porci procesaţi cu 9%.

La nivel de companie, vânzările totale ale Smithfield Foods au stagnat în anul fiscal 2013 la 13,22 miliarde de dolari, iar profitul net s-a înjumătăţit, la 184 milioane de dolari.

Compania americană va fi preluată de producătorul de carne Shuanghui International într-o tranzacţie de 7,1 miliarde de dolari, din care 2,4 miliarde de dolari reprezintă datoriile Smithfield, asumate de viitorul acţionar, au anunţat cele două companii la sfârşitul lunii mai.

Finalizarea tranzacţiei depinde de îndeplinirea unor condiţii, inclusiv obţinerea acordului acţionarilor Smithfield şi a avizelor din partea autorităţilor americane. Cele două companii se aşteaptă să finalizeze tranzacţia în a doua jumătate a anului.

Smithfield este cel mai mare producător şi procesator de carne de porc din lume. Compania a înregistrat în anul fiscal 2012 venituri de 13,1 miliarde de dolari şi un profit net de 361 miliarde de dolari.

Compania a intrat pe piaţa românească în 2004, când a cumpărat firmele Agrotorvis şi Comtim Grup. Smithfield a preluat ulterior 50% din capitalul firmei de distribuţie a produselor alimentare Agroalim Distribution Bucureşti, precum şi un pachet de 50% la Depozitul Frigorifer din Tulcea.

Investiţia Smithfield Ferme în România începând din 2004, anul înfiinţării, şi până în prezent, este de peste 500 de milioane de dolari, în mare parte în regim greenfield, dar şi pentru retehnologizarea şi aducerea la standarde europene a obiectivelor preluate de la vechiul complex de creştere a porcilor din Banat.

Te-ar mai putea interesa și
Gurasada – Ilteu, cel mai întârziat lot de pe coridorul Curtici – Constanța? Probleme de rezistență a tunelului de peste 800 de metri construit de Aktor – API
Gurasada – Ilteu, cel mai întârziat lot de pe coridorul Curtici – Constanța? Probleme de rezistență a tunelului ...
Lotul Gurasada - Ilteu va deveni cel mai întârziat de pe principalul coridor feroviar al țării, după ce va depăși termenul contractual inițial cu 6 - 7 ani, estimează Asociația Pro......
Burduja: Trebuie să ajungem să-i premiem pe acei care prin modul în care consumă energie ajută şi Sistemul Energetic Naţional
Burduja: Trebuie să ajungem să-i premiem pe acei care prin modul în care consumă energie ajută şi Sistemul Energetic ...
Cei care prin modul în care consumă energie ajută şi Sistemul Energetic Naţional ar trebui premiaţi şi vrem să facem ...
Gilles Le Borgne, înlocuit de Philippe Krief în grupul Renault. Efecte și la Dacia
Gilles Le Borgne, înlocuit de Philippe Krief în grupul Renault. Efecte și la Dacia
Grupul francez Renault, din care face parte și Dacia, a anunțat o schimbare importantă la nivel înalt. CEO-ul Alpine ...
Boloș: Nu am purtat discuții la Ministerul Finanțelor pentru ca impozitul pe venit să crească la 16% și nici pentru majorarea TVA din 2025
Boloș: Nu am purtat discuții la Ministerul Finanțelor pentru ca impozitul pe venit să crească la 16% și nici pentru ...
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, susţine că la nivelul Ministerului Finanţelor nu s-au purtat niciun fel de discuţii ...