Profitul Smithfield în România a crescut de patru ori în anul fiscal 2013, la 41 mil. dolari

Profitul operaţional al companiei americane Smithfield Foods în România a crescut de peste patru ori în anul fiscal 2013, încheiat în aprilie, la 41,4 milioane de dolari, susţinut de avansul vânzărilor şi subvenţiilor, precum şi de reducerea pierderilor din transferuri valutare.
Economica.net - mie, 19 iun. 2013, 12:17
Profitul Smithfield în România a crescut de patru ori în anul fiscal 2013, la 41 mil. dolari

În anul fiscal 2012, Smithfield Foods a înregistrat un profit operaţional de 7,9 milioane de dolari în România.

Vânzările au avansat în intevalul analizat cu 3%, de la 245,8 milioane de dolari în anul fiscal 2012 la 252,3 milioane de dolari, se arată în raportul financiar al companiei americane.

Vânzările şi profitul operaţional ale diviziei din România s-au îmbunătăţit ca urmare a preţului mediu de vânzare pe unitate mai mare şi a avansului volumului vânzărilor, care au beneficiat de aprobarea exporturilor din România către statele din UE începând din trimestrul al patrulea al anului fiscal 2012, se arată în raport.

De asemenea, rezultatele au fost susţinute şi de extinderea operaţiunilor de creştere a porcinelor în trimestrul al doilea din anul fiscal 2012.

La îmbunătăţirea profitului operaţional au contribuit şi reducerea cu 5,4 milioane de dolari a pierderilor din transferuri valutare, precum şi creşterea cu 3,9 milioane de dolari a subvenţiilor agricole primite de la stat.

Volumul vânzărilor din România a crescut cu 3% în intervalul analizat, în timp ce preţul mediu pe carcasă a urcat cu 13% (calculat în lei), iar numărul de porci procesaţi cu 9%.

La nivel de companie, vânzările totale ale Smithfield Foods au stagnat în anul fiscal 2013 la 13,22 miliarde de dolari, iar profitul net s-a înjumătăţit, la 184 milioane de dolari.

Compania americană va fi preluată de producătorul de carne Shuanghui International într-o tranzacţie de 7,1 miliarde de dolari, din care 2,4 miliarde de dolari reprezintă datoriile Smithfield, asumate de viitorul acţionar, au anunţat cele două companii la sfârşitul lunii mai.

Finalizarea tranzacţiei depinde de îndeplinirea unor condiţii, inclusiv obţinerea acordului acţionarilor Smithfield şi a avizelor din partea autorităţilor americane. Cele două companii se aşteaptă să finalizeze tranzacţia în a doua jumătate a anului.

Smithfield este cel mai mare producător şi procesator de carne de porc din lume. Compania a înregistrat în anul fiscal 2012 venituri de 13,1 miliarde de dolari şi un profit net de 361 miliarde de dolari.

Compania a intrat pe piaţa românească în 2004, când a cumpărat firmele Agrotorvis şi Comtim Grup. Smithfield a preluat ulterior 50% din capitalul firmei de distribuţie a produselor alimentare Agroalim Distribution Bucureşti, precum şi un pachet de 50% la Depozitul Frigorifer din Tulcea.

Investiţia Smithfield Ferme în România începând din 2004, anul înfiinţării, şi până în prezent, este de peste 500 de milioane de dolari, în mare parte în regim greenfield, dar şi pentru retehnologizarea şi aducerea la standarde europene a obiectivelor preluate de la vechiul complex de creştere a porcilor din Banat.

Te-ar mai putea interesa și
CNAIR le cere șoferilor să nu mai circule pe E85 până când utilajele nu finalizează intervențiile
CNAIR le cere șoferilor să nu mai circule pe E85 până când utilajele nu finalizează intervențiile
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere face apel la toți conducătorii auto să nu mai circule pe DN2 (E85) până când utilajele CNAIR nu vor finaliza intervențiile. ...
Ucraina are nevoie de încă 17 miliarde de dolari pentru a-și repara infrastructura energetică avariată de atacurile ruse
Ucraina are nevoie de încă 17 miliarde de dolari pentru a-și repara infrastructura energetică avariată de atacurile ruse
Ucraina va avea nevoie de o finanţare suplimentară de 17 miliarde de dolari anul acesta, în special pentru efectuarea ...
Inspecția Muncii a început o campanie de control la companiile din industria mineritului
Inspecția Muncii a început o campanie de control la companiile din industria mineritului
Inspecţia Muncii, prin inspectoratele teritoriale de muncă, a început vineri campania de control privind respectarea măsurilor ...
Cătălin Drulă: Guvernul pune gaz pe focul inflației, din dorința de a încasa taxe mai mari la buget. Prioritatea USR când va ajunge la guvernare este oprirea scumpirilor
Cătălin Drulă: Guvernul pune gaz pe focul inflației, din dorința de a încasa taxe mai mari la buget. Prioritatea USR ...
Preşedintele Uniunii Salvați România, Cătălin Drulă, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă la Băile Felix, ...