Profitul Societe Generale a crescut cu 7,8% în urma scăderii provizioanelor pentru creditele neperformante

Profitul Societe Generale SA, a doua mare bancă franceză, a crescut în trimestrul doi din 2014 cu 7,8%, datorită scăderii provizioanelor pentru creditele neperformante, transmite Bloomberg.
Economica.net - vin, 01 aug. 2014, 07:38
Profitul Societe Generale a crescut cu 7,8% în urma scăderii provizioanelor pentru creditele neperformante

În perioada aprilie-iunie 2014 profitul net a urcat la 1,03 miliarde de euro (1,4 miliarde de dolari), de la 955 milioane de euro în trimestrul doi din 2013, în timp ce analiştii se aşteptau la 852 milioane de euro. Este cel mai ridicat profit trimestrial de la mijlocul lui 2010.

‘Rezultatele confirmă potenţialul de creştere al grupului şi capacitatea noastră de a ne îmbunătăţi profitabilitatea’, a afirmat directorul general Frederic Oudea.

Rentabilitatea capitalului propriu (ROE) a ajuns la 8,8% în trimestrul doi din 2014, de la 8,4% în anul precedent. Banca are ca obiectiv obţinerea unui indicator ROE de cel puţin 10% până în 2016.

Rezultatele din perioada aprilie-iunie 2014 includ şi un câştig de 210 milioane de euro din achiziţionarea companiei Newedge Group.

Un declin de 24% al provizioanelor pentru creditele neperformante la 752 milioane de euro a sprijinit, de asemenea, majorarea câştigurilor SocGen, chiar dacă banca a pus deoparte încă 200 milioane de euro pentru viitoare costuri juridice.

Majorarea profitului Societe Generale vine după ce joi rivala BNP Paribas a raportat pierderi trimestriale de 4,32 miliarde de euro, după amenda record de 8,97 miliarde de dolari primită pentru încălcarea sancţiunilor economice aplicate de Statele Unite mai multor ţări, printre care Sudan şi Iran.

Anul acesta, acţiunile Societe Generale au scăzut cu 11% la Bursa de la Paris, comparativ cu un declin de 13% al titlurilor BNP Paribas.

Divizia de consumer-banking din Franţa a Societe Generale a raportat o creştere de 2% a profitului în trimestrul doi din 2014, la 336 milioane de euro, în timp ce divizia internaţională bancară şi cea de servicii financiare au înregistrat un profit de 318 milioane de euro, un avans de 31% faţă de perioada similară din 2013.

În România, BRD-Groupe Societe Generale a afişat în profit net de 123 milioane de lei după primele şase luni din acest an.

Societe Generale este unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare, are 154.000 de angajaţi şi 32 de milioane de clienţi în întreaga lume.

Te-ar mai putea interesa și
ONU confirmă că celebra jurnalistă palestiniană Shireen Abu Akleh a fost ucisă de forțele israeliene
ONU confirmă că celebra jurnalistă palestiniană Shireen Abu Akleh a fost ucisă de forțele israeliene
Jurnalista palestiniană Shireen Abu Akleh, care avea şi cetăţenie americană, a fost ucisă pe 11 mai de tirurile Forţelor de Apărare Israeliene, a concluzionat Înaltul Comisar al Naţiunilor......
Ucraina a pierdut orașul Severodoneţk, aflat în estul țării
Ucraina a pierdut orașul Severodoneţk, aflat în estul țării
Trupele ucrainene se retrag din Severodoneţk şi astfel îşi recunosc de fapt epuizarea în faţa ofensivei trupelor ruse, ...
Sprijin de până la 1.750 de lei pentru familiile care așteaptă să se mute în locuințele sociale din Prelungirea Ghencea – proiect
Sprijin de până la 1.750 de lei pentru familiile care așteaptă să se mute în locuințele sociale din Prelungirea Ghencea ...
Familiile cărora li s-au repartizat locuinţe sociale în blocul din B-dul Prelungirea Ghencea nr. 322-326, nefinalizat ...
Ministerul Finanţelor va lista luni patru noi emisiuni de titluri de stat FIDELIS
Ministerul Finanţelor va lista luni patru noi emisiuni de titluri de stat FIDELIS
Ministerul Finanţelor listează luni la Bursa de Valori Bucureşti patru noi emisiuni de titluri de stat FIDELIS, relatează ...