Profitul TeraPlast s-a majorat cu 41% față de primele 9 luni din 2020

Grupul TeraPlast a înregistrat un profit net de 43,3 milioane de lei în primele 9 luni ale anului, în creştere cu 41% faţă de profitul net înregistrat în primele trei trimestre ale anului anterior.
AGERPRES - lun, 25 oct. 2021, 21:01
Profitul TeraPlast s-a majorat cu 41% față de primele 9 luni din 2020

Cifra de afaceri a TeraPlast a crescut până la 415 milioane de lei în primele 9 luni ale anului, cu 46% mai mult faţă de cifra de afaceri de 310 milioane de lei înregistrată în primele 3 trimestre din 2020.

În primele 9 luni ale anului, profitul operaţional a crescut cu 37%, la 50,5 milioane de lei, faţă de cele 36,8 de milioane de lei înregistrate ca profit operaţional în primele trei trimestre din 2020.

Încasările înainte de calcularea dobânzilor, taxelor, deprecierii şi amortizării au crescut în primele 9 luni ale anului cu 32%, până la 64,5 milioane de lei, după nivelul de 49 de milioane de lei înregistrat în primele trei trimestre ale anului trecut.

Până la 30 septembrie, TeraPlast a achitat investiţii în valoare de 83 de milioane de lei, care, în urma operaţionalizării proiectelor, vor avea impact asupra rezultatelor financiare în trimestrele viitoare, se menţionează în comunicatul companiei.

De asemenea, conducerea grupului analizează permanent noi oportunităţi de dezvoltare prin investiţii sau prin operaţiuni de achiziţie care să genereze creştere pe termen lung pentru companie pe segmentul ambalajelor flexibile, dar nu numai, potrivit sursei.

Directorul financiar al TeraPlast, Ioana Birta, a precizat că grupul se află în etapa finală a punerii în funcţiune a fabricii de ambalaje biodegradabile.

„Suntem în etapele finale de punere în funcţiune a fabricii de ambalaje biodegradabile. Este o linie de business în care vedem un mare potenţial de creştere şi care, în acelaşi timp, alături de segmentul de reciclare, reprezintă angajamentul nostru pentru economia sustenabilă şi conservarea resurselor. Fabrica devine operaţională în următoarele săptămâni. Ne bucurăm că în ciuda tuturor provocărilor majore aferente perioadei prin care trecem reuşim să ducem la bun sfârşit acest proiect foarte complex, neavând deviaţii mari de la graficul iniţial. EBITDA din segmentul ambalaje, nou apărut în grup, a fost afectată de aceste mici întârzieri, dar şi de cheltuielile pe care le-a implicat operaţionalizarea acestui proiect major. Cu toate acestea, suntem convinşi că investiţiile realizate vor da rezultate promiţătoare pe termen mediu şi lung în acest domeniu al ambalajelor biodegradabile în care dorim să devenim unul dintre jucătorii majori la nivelul Europei Centrale şi de Est”, a menţionat directorul financiar al TeraPlast, citat în comunicat.

Grupul TeraPlast este compus din companiile TeraPlast, TeraGlass, TeraPlast Recycling, TeraBio Pack şi Somplast. Începând cu 2 iulie 2008, TeraPlast SA este listată la Bursa de Valori Bucureşti. Acţiunile companiei sunt incluse în indicele de referinţă BET şi, din septembrie 2021, în indicii Small Cap şi Global All Cap ai FTSE Russell.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Petrom a construit 40 de mini-centrale electrice care ard gaz de sondă, pe câmp. Energia produsă asigură două treimi din consumul tuturor sondelor din România
Petrom a construit 40 de mini-centrale electrice care ard gaz de sondă, pe câmp. Energia produsă asigură două treimi ...
Petrom a mai deschis recent două mici centrale electrice de tip “gas to power” și a ajuns astfel la 40 de astfel de ...
Noul ministru al finanțelor, Adrian Câciu, îi dă replica primarului Nicușor Dan:  Aţi preferat marketingul!
Noul ministru al finanțelor, Adrian Câciu, îi dă replica primarului Nicușor Dan: Aţi preferat marketingul!
Adrian Câciu i-a replicat primarului general al Capitalei Nicuşor Dan care a precizat că ar dori o întâlnire cu ministrul ...
Ne așteaptă o iarnă grea. Criza de energie se va agrava, arată analiștii europeni
Ne așteaptă o iarnă grea. Criza de energie se va agrava, arată analiștii europeni
Preţurile la energie în Europa au doborât record după record încă înainte de venirea iernii şi această criză se ...