Profitul TeraPlast s-a majorat cu 41% față de primele 9 luni din 2020

Grupul TeraPlast a înregistrat un profit net de 43,3 milioane de lei în primele 9 luni ale anului, în creştere cu 41% faţă de profitul net înregistrat în primele trei trimestre ale anului anterior.
AGERPRES - lun, 25 oct. 2021, 21:01
Profitul TeraPlast s-a majorat cu 41% față de primele 9 luni din 2020

Cifra de afaceri a TeraPlast a crescut până la 415 milioane de lei în primele 9 luni ale anului, cu 46% mai mult faţă de cifra de afaceri de 310 milioane de lei înregistrată în primele 3 trimestre din 2020.

În primele 9 luni ale anului, profitul operaţional a crescut cu 37%, la 50,5 milioane de lei, faţă de cele 36,8 de milioane de lei înregistrate ca profit operaţional în primele trei trimestre din 2020.

Încasările înainte de calcularea dobânzilor, taxelor, deprecierii şi amortizării au crescut în primele 9 luni ale anului cu 32%, până la 64,5 milioane de lei, după nivelul de 49 de milioane de lei înregistrat în primele trei trimestre ale anului trecut.

Până la 30 septembrie, TeraPlast a achitat investiţii în valoare de 83 de milioane de lei, care, în urma operaţionalizării proiectelor, vor avea impact asupra rezultatelor financiare în trimestrele viitoare, se menţionează în comunicatul companiei.

De asemenea, conducerea grupului analizează permanent noi oportunităţi de dezvoltare prin investiţii sau prin operaţiuni de achiziţie care să genereze creştere pe termen lung pentru companie pe segmentul ambalajelor flexibile, dar nu numai, potrivit sursei.

Directorul financiar al TeraPlast, Ioana Birta, a precizat că grupul se află în etapa finală a punerii în funcţiune a fabricii de ambalaje biodegradabile.

„Suntem în etapele finale de punere în funcţiune a fabricii de ambalaje biodegradabile. Este o linie de business în care vedem un mare potenţial de creştere şi care, în acelaşi timp, alături de segmentul de reciclare, reprezintă angajamentul nostru pentru economia sustenabilă şi conservarea resurselor. Fabrica devine operaţională în următoarele săptămâni. Ne bucurăm că în ciuda tuturor provocărilor majore aferente perioadei prin care trecem reuşim să ducem la bun sfârşit acest proiect foarte complex, neavând deviaţii mari de la graficul iniţial. EBITDA din segmentul ambalaje, nou apărut în grup, a fost afectată de aceste mici întârzieri, dar şi de cheltuielile pe care le-a implicat operaţionalizarea acestui proiect major. Cu toate acestea, suntem convinşi că investiţiile realizate vor da rezultate promiţătoare pe termen mediu şi lung în acest domeniu al ambalajelor biodegradabile în care dorim să devenim unul dintre jucătorii majori la nivelul Europei Centrale şi de Est”, a menţionat directorul financiar al TeraPlast, citat în comunicat.

Grupul TeraPlast este compus din companiile TeraPlast, TeraGlass, TeraPlast Recycling, TeraBio Pack şi Somplast. Începând cu 2 iulie 2008, TeraPlast SA este listată la Bursa de Valori Bucureşti. Acţiunile companiei sunt incluse în indicele de referinţă BET şi, din septembrie 2021, în indicii Small Cap şi Global All Cap ai FTSE Russell.

Te-ar mai putea interesa și
BCE va ordona UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia
BCE va ordona UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia
Banca Centrală Europeană urmează să ordone grupului bancar italian UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia, pe măsură ce organismele de reglementare vor să întrerupă legăturile......
21 de milioane de euro din PNRR pentru valorificarea gunoiului de grajd. Ghidul de finanțare a fost publicat astăzi
21 de milioane de euro din PNRR pentru valorificarea gunoiului de grajd. Ghidul de finanțare a fost publicat astăzi
Ghidul de finanţare pentru investiţii în capacităţi de producţie a energiei din biogaz pe bază de gunoi de grajd, ...
Polonia va construi 800 de tancuri şi va stimula industria naţională de armament
Polonia va construi 800 de tancuri şi va stimula industria naţională de armament
Ministrul apărării polonez, Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, a anunţat vineri intenţia guvernului său ca 820 din cele 1.000 ...
Iranul dă de înţeles că nu va răspunde presupusului atac al Israelului
Iranul dă de înţeles că nu va răspunde presupusului atac al Israelului
Armata iraniană a dat de înţeles vineri că nu va răspunde presupusului atac cu drone suferit în noaptea de joi spre ...