Profitul Toyota a depăşit estimările analiştilor în trimestrul doi

Profitul Toyota Motor, cel mai mare producător auto din lume, a depăşit estimările analiştilor în trimestrul doi din 2014, după ce majorarea vânzărilor de SUV-uri în SUA a eclipsat reducerea cererii pe piaţa din Japonia, transmit Kyodo şi Bloomberg.
Economica.net - mar, 05 aug. 2014, 10:18
Profitul Toyota a depăşit estimările analiştilor în trimestrul doi

În perioada aprilie-iunie 2014, profitul net a urcat cu 4,6%, la 587,8 miliarde de yeni (5,7 miliarde de dolari), depăşind estimările analiştilor, de 497,3 miliarde de yeni, în timp ce vânzările au crescut cu 2,2%, la 6.390 miliarde de yeni, sprijinite de deprecierea yenului faţă de dolar şi euro.

Grupul nipon şi-a menţinut estimarea privind obţinerea unui profit net consolidat de 1.780 miliarde de yeni şi a unui profit operaţional de 2.300 miliarde de yeni, la vânzări de 25.700 miliarde de yeni în anul fiscal care se va încheia la 31 martie 2015.

‘Au vândut extraordinar de multe SUV-uri în SUA. Există liste de aşteptare pentru achiziţionarea Highlander, care înregistrează o marjă de profit mai ridicată decât Corolla’, a apreciat Mark Yockey, director la compania Artisan Partners din New York.

În perioada aprilie-iunie 2014, profitul operaţional a crescut cu 4,4%, la nivelul record de 692,73 miliarde de yeni, majorarea vânzărilor în America de Nord compensând performanţa mai slabă din Japonia, unde taxa pe vânzări a dus la scăderea încrederii consumatorilor.

Pe plan global, Toyota a vândut 2,24 milioane de vehicule în perioada aprilie-iunie 2014, cu peste 9.000 de unităţi mai mult decât în perioada similară din 2013, în condiţiile în care livrările în America de Nord au crescut la 710.409 unităţi. În Japonia, vânzările au scăzut la 505.827 vehicule, după ce de la 1 aprilie a fost majorată taxa pe vânzări de la 5 la 8%.

Toyota a rămas şi în primul semestru din 2014 lider al vânzărilor pe plan mondial, urmată de Volkswagen (VW), care a reuşit să urce pe locul doi, depăşind General Motors (GM), afectat de rechemările masive la service.

În perioada ianuarie-iunie 2014, vânzările producătorului auto nipon, care includ şi diviziile Hino Motors şi Daihatsu Motor, au urcat la 5,097 milioane de vehicule, în creştere cu aproape 4% faţă de primul semestru din 2014, pe fondul majorării livrărilor în Asia, SUA şi Europa.

Toyota a raportat o creştere a vânzărilor de 12% în China, de 5% în America de Nord şi de 8% în Europa.

Grupul auto german Volkswagen a vândut în primul semestru din acest an 4,97 milioane de vehicule, depăşind producătorul auto american General Motors, care a livrat 4,92 milioane de unităţi. Vânzările VW înregistrează un ritm mai rapid de creştere decât cele al GM, afectată de rechemările la service, care vor costa compania americană 1,2 miliarde de dolari.

Toyota a reuşit ca în 2013 să-şi păstreze, pentru al doilea an la rând, titlul de cel mai mare producător auto din lume devansându-şi rivalii General Motors şi Volkswagen AG după ce a vândut 9,98 milioane de vehicule. Livrările General Motors au ajuns anul trecut la 9,71 milioane de vehicule, în timp ce Volkswagen, împreună cu diviziile MAN şi Scania, au vândut 9,73 milioane de unităţi.

În 2014 Toyota intenţionează să vândă 10,32 milioane vehicule la nivel global, devenind prima companie auto care va reuşi să vândă 10 milioane de vehicule într-un singur an.

Te-ar mai putea interesa și
Primăria Capitalei a atribuit contractul pentru finalizarea lucrărilor la penetrația Prelungirea Ghencea și supralărgirea Bulevardului Ghencea
Primăria Capitalei a atribuit contractul pentru finalizarea lucrărilor la penetrația Prelungirea Ghencea și supralărgirea ...
Primarul general al Capitalei Nicușor Dan a anunțat astăzi că instituția pe care o conduce a atribuit contractul pentru finalizarea lucrărilor de penetrație la Prelungirea Ghencea și......
Italia l-a convocat pe ambasadorul rus după ce Moscova a naționalizat filiala locală a companiei Ariston
Italia l-a convocat pe ambasadorul rus după ce Moscova a naționalizat filiala locală a companiei Ariston
Italia l-a convocat sâmbătă pe ambasadorul rus după ce Moscova a anunţat că a trecut filiala Ariston Thermo Group sub ...
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda recompense pentru medaliile de aur cucerite la Paris
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda ...
Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, s-a distanţat de decizia inedită a Federației Internaționale ...
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Premierul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă că dacă statul român ar fi avut o aeronavă proprie, acum nu ar mai fi ...