Profitul Transelectrica în primele șase luni ale lui 2020, în creștere cu 282% față de perioada similară a anului trecut

Transportatorul naţional de energie electrică, Transelectrica, a înregistrat în primul semestru al acestui an un profit net de 116 milioane de lei, în creştere cu 282% faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit unui comunicat al companiei, remis, luni, Agerpres.
Economica.net - lun, 17 aug. 2020, 13:29
Profitul Transelectrica în primele șase luni ale lui 2020, în creștere cu 282% față de perioada similară a anului trecut

Veniturile companiei au fost de 1,09 miliarde de lei, în scădere cu 8%, în timp ce cheltuielile au ajuns la 809 milioane de lei, cu 19,3% mai mici. EBITDA a fost de 281 milioane de lei, în creştere cu 55%.

„Rezultatul financiar pozitiv a fost obţinut ca urmare a asumării unor măsuri de reformare şi de reaşezare a societăţii în acord cu actuala conjunctură economică. De asemenea, CNTEE Transelectrica SA a înregistrat în S1 2020 o îmbunătăţire din punct de vedere al profitabilităţii activităţii comparativ cu S1 2019. Astfel, profitul total din activitatea de exploatare a înregistrat o creştere cu 108 milioane de lei faţă de primul semestru al anului precedent, în principal pe fondul reducerii costurilor operaţionale (inclusiv amortizare)”, arată oficialii companiei.

Pe zona principală a activităţilor de bază (transport şi dispecerizare SEN), compania a obţinut rezultate financiare comparative cu S1 2019, înregistrând o scădere nesemnificativă determinată, în principal, de diminuarea cu 8% a veniturilor din transport şi a altor venituri pe piaţa de energie, provenită din diminuarea cantităţii de energie electrică livrată consumatorilor.

Scăderea a fost cauzată de impactul generat de pandemia COVID-19 şi de reducerea tarifului mediu pentru serviciul de transport aprobat de ANRE.

Potrivit raportului companiei, remis Bursei de Valori Bucureşti, consumul de electricitate al ţării a scăzut cu 7%, până la 27,1 TWh.

„Contextul primului semestru al anului 2020 a fost unul dificil, însă managementul CNTEE Transelectrica S.A., în calitate de Operator de Transport şi de Sistem, a implementat un set de măsuri de urgenţă pentru atenuarea efectelor pandemiei COVID-19. Prin deciziile de management şi măsurile dispuse în prima jumătate a acestui an, compania nu a înregistrat efecte negative şi a asigurat continuitatea activităţii în condiţii de siguranţă, precum şi continuitatea obiectivelor investiţionale ale companiei”, se menţionează în comunicat.

Te-ar mai putea interesa și
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul Ungariei
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul ...
Agenţia de evaluare financiară Moody's a îmbunătăţit vineri ratingul de ţară al Ungariei, de la "Baa3" până la "Baa2", ca urmare a revenirii solide a economiei ungare din pandemie, o veste......
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Kaufland, operatorul celui mai mare lanț de hypermarketuri la nivel național și numărul doi pe piața comerțului alimentar ...
Florin Cîțu a câștigat alegerile pentru președinția PNL
Florin Cîțu a câștigat alegerile pentru președinția PNL
Florin Cîţu a obţinut 2.878 de voturi "pentru" din partea delegaţilor la Congresul PNL, iar Ludovic Orban 1.898.
Acces interzis la agențiile Loto fără certificatul verde sau test negativ
Acces interzis la agențiile Loto fără certificatul verde sau test negativ
Jucătorii împătimiți sau cei care joaca ocazional la Loto nu mai pot intra în agenții fără certificatul verde sau ...