Profitul trimestrial al Inditex, patronul Zara, a depăşit estimările

Grupul spaniol Inditex a raportat un profit net de 421 milioane de euro (513 milioane de dolari) în primul trimestru fiscal din 2021, peste aşteptările analiştilor, dar cu o treime sub nivelul de dinaintea pandemiei, în perioada similară din 2020, transmite miercuri Reuters.
AGERPRES - mie, 09 iun. 2021, 13:26
Profitul trimestrial al Inditex, patronul Zara, a depăşit estimările

Analiştii se aşteptau ca retailerul de îmbrăcăminte cel mai mare din lume să înregistreze un profit net de 359,29 milioane de euro în perioada februarie-aprilie 2021. În perioada menţionată, veniturile au urcat cu 48%, la 4,9 miliarde de euro, scrie Agerpres.

Vânzările online ale grupului Inditex, controlat de miliardarul Amancio Ortega, au crescut cu două treimi faţă de 2020, când restricţiile introduse pentru oprirea răspândirii pandemiei de coronavirus i-au ţinut pe cumpărători departe de magazine. 98% din magazinele Inditex s-au redeschis până în 6 iunie, dar cu aproximativ 10% mai puţine ore de program, în prezent comerţul revenind progresiv la normal.

În perioada 1 mai – 6 iunie 2021, vânzările s-au dublat faţă de perioada similară a anului trecut, pe fondul majorării cererii în urma ridicării restricţiilor, tendinţă observată şi la alţi retaileri, inclusiv Next şi Abercrombie & Fitch Co.

„Aceste rezultate arată o redresare progresivă, chiar dacă am fost afectaţi semnificativ de criza provocată de pandemie, care a dus la închiderea temporară a magazinelor pe pieţele noastre cheie, cum ar fi SUA, Franţa, Germania, Italia, Portugalia şi Brazilia”, se arată în comunicatul companiei.

Profitul înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare (EBITDA) s-a situat la 1,23 miliarde de euro, aproape triplu faţă de anul trecut, dar cu 27% sub nivelul din 2019.

Marţi, acţiunile Inditex au închis la 32,3 euro, ajungând la nivelul de dinaintea pandemiei pentru prima dată din martie 2020.

În următorii trei ani, Inditex va investi anual 900 de milioane de euro pentru a accelera strategia de a se concentra pe magazinele mari din zonele comerciale de prim rang şi pe afacerile online, urmând să închidă 1.000 – 1.200 de magazine mai mici în 2020 şi 2021.

În România, la finele lui 2018, reţeaua Inditex era formată din 57 de magazine, cu brandurile Zara, Pull&Bear, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara Home şi Massimo Dutti.

Te-ar mai putea interesa și
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat vineri 2.216 de decese de COVID-19, fiind a patra zi consecutiv când raportează peste 2.000 de decese zilnice asociate acestei maladii, potrivit unor surse guvernamentale......
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul verde
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul ...
Un număr de 127 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate ...
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică pentru aproape ...
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Dacă nu mergeți în vacanță prin intermediul agențiilor de turism și vă cazați în apartamente sau vile, iată care ...