Profitul UniCredit Ţiriac Bank a crescut cu 18,4% la nouă luni, la 146,8 milioane lei

UniCredit Ţiriac Bank a avut în primele nouă luni un profit net de 146,8 milioane de lei (33,1 milioane euro) potrivit standardelor IFRS, în creştere cu 18,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, deşi veniturile totale au scăzut cu 1,3%, la 906 milioane lei (204 milioane euro).
Economica.net - mar, 13 nov. 2012, 14:40
Profitul UniCredit Ţiriac Bank a crescut cu 18,4% la nouă luni, la 146,8 milioane lei

În trimestrul al treilea, profitul net a fost de 71,8 milioane lei, aproape de nivelul înregistrat pe întreg primul semestru al anului.

„Veniturile totale au rămas la un nivel confortabil, în pofida impactului negativ al reducerii marjelor, al costurilor mari cu depozitele, al volumelor în creştere de depozite atrase de la clientelă şi al costurilor de finanţare mai ridicate”, se arată într-un comunicat al băncii.

Cheltuielile operaţionale au crescut cu 3,5% faţă de perioada similară a anului trecut, la 471 milioane lei (106,3 milioane euro), în timp ce provizioanele s-au diminuat cu 19,4%.

Activele băncii au ajuns la 23,8 miliarde lei (5,2 miliarde euro) la finalul lunii septembrie, în creştere cu 10,5% faţă de primele nouă luni ale anului trecut şi cu 4,2% faţă de începutul acestui an.

Valoarea creditelor din bilanţ a fost de 17,6 miliarde lei (20,6 miliarde lei dacă sunt incluse şi creditele externalizate), în creştere cu 13,7% faţă de 30 septembrie 2011 şi cu 10,8% peste nivelul de la începutul acestui an.

Pe segmentul de credite, portofoliul de împrumuturi pentru întreprinderile mici a avansat cu 45% faţă de începutul anului, creşterea fiind de 21% pentru creditele acordate firmelor medii.

Depozitele clienţilor au ajuns la 12,4 miliarde lei la finalul lunii septembrie cu 25,1% peste nivelul inregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut şi cu 7,6% mai mult faţă de începutul anului.

Astfel, raportul dintre credite şi depozite a evoluat bine a scăzut până la 142%, cu 14 puncte procentuale sub raportul consemnat la finele lunii septembrie a anului trecut.

Rata solvabilităţii a urcat la 12,72%, nivel peste cel recomandat pentru piaţa bancară.

„În pofida situaţiei economice dificile, calitatea activelor a rămas stabilă, iar costul anualizat al riscului a coborât de la 1,62% în primul semestru la 1,54% după primele nouă luni ale anului în curs”, se mai arată în comunicat.

Rentabilitatea anualizată a capitalurilor proprii (ROE) a ajuns la 7,6%, peste nivelul înregistrat în primul semestru, de 6%, şi cel înregistrat anul trecut, de 6,9%, în timp ce raportul dintre costuri şi venituri a ajuns la 52%.

„Am reuşit să avem o evoluţie pozitivă, cu un nivel bun al lichidităţii, cu o marjă de capital sănătoasă şi o creştere a volumelor, situându-ne pe o poziţie favorabilă în piaţă şi, mai important, am continuat să credităm economia”, a declarat Răsvan Radu, CEO al băncii.

La finalul lunii septembrie, UniCredit Ţiriac Bank avea o reţea naţională de 209 sucursale, deservind aproximativ 595.000 de clienţi.

Grupul UniCredit mai este prezent pe piaţa din România prin UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CAIB România, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) şi UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).

Te-ar mai putea interesa și
Donald Trump cere Europei să ”se mişte” în cazul Ucrainei
Donald Trump cere Europei să ”se mişte” în cazul Ucrainei
Fostul preşedinte american Donald Trump, candidat la Casa Albă, a cerut joi Europei să se "mişte" şi să elibereze mai multe fonduri pentru Ucraina, aflată în război cu Rusia, informează AFP....
S-a scumpit benzina. Cât costă azi carburanții în România
S-a scumpit benzina. Cât costă azi carburanții în România
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a majorat azi prețurile benzinei vândute în stațiile ...
UPDATE Israelul a lansat un atac asupra Iranului. AIEA informează că nu există daune la instalaţiile nucleare iraniene
UPDATE Israelul a lansat un atac asupra Iranului. AIEA informează că nu există daune la instalaţiile nucleare iraniene
Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul ...
Hidroelectrica a scos la licitație contractul pentru o nouă hidrocentrală, Nehoiașu 2
Hidroelectrica a scos la licitație contractul pentru o nouă hidrocentrală, Nehoiașu 2
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a scos la licitație lucrările pentri finalizarea ...